Helyi közélet

2017.09.09. 16:42

„Itt válnak felnőtté, itt válnak valódi szakemberré”

Miskolc - Több mint 100 elsőéves külföldi hallgató is elkezdte tanulmányait a Miskolci Egyetemen.

Miskolc - Több mint 100 elsőéves külföldi hallgató is elkezdte tanulmányait a Miskolci Egyetemen.

Különleges tanévnyitó ünnepséget tartottak pénteken a Miskolci Egyetemen. Ezúttal ugyanis magyar és angol nyelven is elhangzottak a beszédek és köszöntések, mivel az idén több mint 100 elsőéves külföldi hallgató kezdi meg a tanulmányait az intézményben. De nemcsak ők vettek részt a tanévnyitó szenátusi ülésen, hanem az őket delegáló országok nagykövetei is és természetesen a magyar diákok, valamint a meghívott vendégek. Az egyetem legifjabb hallgatóinak eskütétele után Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

A hagyományokhoz hívem képviselőiknek átnyújtotta Miskolc jelképes kulcsát, ezzel a város polgáraivá fogadva őket. Hangsúlyozta: a történelem sodorta Miskolcra az egyetemet, melyet a város megőrzött és az intézményt az elmúlt évtizedekben universitásszá fejlesztette. „Csak kiművelt emberfők és önálló gondolkodású emberek tudnak a városnak és az országnak igazi polgáraivá válni, ebben pedig nagy szerepe van az egyetemnek” – tette hozzá.

Jól választottak

Az ünnepségen részt vett dr. Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár, aki úgy fogalmazott: amikor a fiatalok a Miskolci Egyetemet választották, akkor jól választottak, hiszen az intézmény Magyarország meghatározó egyeteme. Az itt működő tudományterületekre a magyar társadalomnak, a magyar iparnak szüksége van. Prof. dr. Torma András rektor köszöntőjében ismertette: a 283. tanévét kezdő Miskolci Egyetemnek több mint 10 ezer hallgatója, 600 oktatója és 600 nem oktató dolgozója van. „Itt lesznek igazán felnőttek, és itt válnak majd olyan szakemberekké, akik büszkék lesznek arra, hogy a Miskolci Egyetemen tanultak” – fogalmazott.

Az egyetemen délután is tartottak ünnepséget, ahol kitüntetéseket és nemzeti kiválósági ösztöndíjakat adtak át az intézmény dolgozóinak, illetve hallgatóinak. A névsort később közöljük.

- ÉM-HE -


[related-post post_id="3609385"]

[related-post post_id="3609441"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában