Helyi közélet

2017.09.28. 16:15

Interjú: Galla Miklós

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a legendás humorista Galla Miklós volt, aki többek között miskolci élményeit is megosztotta az olvasókkal.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a legendás humorista Galla Miklós volt, aki többek között miskolci élményeit is megosztotta az olvasókkal.

Béres Szabi: Nem először jár Miskolcon, milyen emlékeket gyűjtött az évek alatt a várossal kapcsolatban?

Galla Miklós: Nagyon rég, 1979-ben kezdődött a kapcsolatom Miskolccal, az Ikarus együttessel minden pénteken jöttünk játszani a Gárdonyi Művelődési Házba, sosem felejtem el, egy ablakon kellett kilépni a színpadra. De 1986. decemberében Miskolcon volt a L art pour l art legelső vidéki előadása, odáig csak Budapesten játszottuk, ekkor az Ifjúsági Ház meghívott minket és tulajdonképpen nekik köszönhetjük az ötletet, hogy ezt Budapesten kívül is elő lehet adni. Később, 87 tavaszán és őszén már 25 előadást játszottunk országszerte.

Béres Szabi: Jelenleg is látható egy kiállítása Miskolcon a Művészetek Házában, a festészet hogyan kúszott be az életébe?

Galla Miklós: Hat évvel ezelőtt szinte a semmiből jött az életembe a festészet, először csupán a saját szórakoztatásom céljából, ami hamar szenvedéllyé vált. Én úgynevezett absztrakt festő vagyok, de ettől nem kell meglepődni. Vannak különböző mottóim, pl: "Amit látunk, az maga a megfejtés." Ez azt jelenti hogy nem kell a képek mögé képzelni semmilyen rejtett tartalmat vagy titkos társadalmi üzenetet. Hanem ami a képen van, az a festő üzenete. A másik nagyon fontos jelszó: "Bármire szabad asszociálni, de semmire se kötelező. Aki, aminek látja, az!" A miskolci a második kiállításom, két évvel ezelőtt Győrben volt az első, de ott még nem az eredeti festmények voltak kiállítva.

Béres Szabi: Poénzuhatag c. önálló estjével jelenleg is járja az országot, mit lehet erről tudni?

Galla Miklós: Ezer és egy dolog, minden mondatban új téma. Nem összefüggő történeteket mesélek, hanem két-három mondatos szóvicceket, megtörtént eseteket vagy olyanokat aminek tanúja voltam és vicces.

Béres Szabi: Zene?

Galla Miklós: A humor és a festészet mellett, a zene szintén kiemelt szerepet tölt be az életemben. GM49 zenekarommal rendszeresen fellépünk.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában