Helyi közélet

2017.09.14. 19:13

A könyvtáravató után a pincék is nyitnak Kovácsvágáson

Kovácsvágás - Felavatják a megújult könyvtárat Kovácsvágáson szeptember 16-án, szombaton, amely után a pincesoron megtartják az I. Nyitott Pincék Éjszakáját.

Kovácsvágás - Felavatják a megújult könyvtárat Kovácsvágáson szeptember 16-án, szombaton, amely után a pincesoron megtartják az I. Nyitott Pincék Éjszakáját.

A könyvtár a régi polgármesteri hivatal épületében kap helyet – tudtuk meg Sándor Endrétől, Kovácsvágás polgármesterétől. Az épületet a hosszú távú közmunka­program keretében újították fel, lecserélték a nyílászárókat, a tetőt és megtörtént a fűtés korszerűsítése is. A könyvtár új bútorokat, egy korszerű elektronikai rendszert is kapott, valamint a megyei könyvtártól könyveket is.

Az I. Nyitott Pincék Éjszakáján bemutatják a település himnuszát, majd a polgármesteri hivatal pincéje előtt felavatják a májusi kovácsvágási fafaragó táborban készült Szent Orbán-szobrot. Erre az alkalomra Monokról Kovácsvágásra viszik a Szent Orbán-ereklyét is. Ezt követően lehetőség lesz megkóstolni a kovácsvágási pincékben tárolt borokat, de számtalan kulturális program is várja a vendégeket.

A két kovácsvágási eseményen jelen lesz dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár és dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője is.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában