Helyi közélet

2017.08.03. 18:44

Visszatérő gondok a miskolci temetőben

Miskolc - Szemetes és gazos volt a temető – már rendbe tették.

Miskolc - Szemetes és gazos volt a temető – már rendbe tették.

Két olvasónk is jelezte lapunknak, hogy nagyon szemetes és gazos a miskolci Ruzsini utcában található Szent József temető. Megkerestük a panasszal kapcsolatban a temetőt üzemeltető Pietas Temetkezési Vállalatot, ahol elmondták, hozzájuk is érkezett panasz, és már megtették a szükséges lépéseket.

Ütemezés szerint

A cég ebben az évben vette át a temetőt, és szembesülniük kellett azzal, hogy rengeteg szemét gyűlt fel a területen.

– A szemetet rendszeresen összeszedjük, majd tároljuk, azt ugyanis ütemterv szerint a MiReHuKöz szállítja el. Az első kaszálásokat a temetőkben április végén, május elején végeztük el, szintén ütemezve, most megtörtént a következő is, de még szükség lesz legalább kettőre – mondta el Koncz Tamás, a cég vezetője lapunknak.

Hozzátette: sajnos a temetőben nagyon sok az elhanyagolt, gondozatlan sír, amelyeket a tulajnak kellene rendben tartani, de kénytelenek ezeket is időnként kaszálni, a fakinövéseket kivágni.

A Szent József temetőben nem új keletűek a problémák, az úgynevezett Danyisi-oldalban található terület nincs körbekerítve és a kapuját is lelopták évekkel ezelőtt. A környéken élők a temetőn járnak keresztül, hogy lerövidítsék az útjukat. Rendszeres, hogy a területen illegális szemetet helyeznek el, változatos hulladék jelenik meg, amelyet sokszor csak ledobnak vagy leborítanak a dombtetőről.

Szélmalomharc

Az elmúlt években többször előfordult sírrongálás is, amelyekről lapunk is beszámolt. Úgy tűnik tehát, hogy a mindenkori üzemeltető kicsit szélmalomharcot vív a sír­tulajdonosokkal és a környéken élőkkel.

– Igyekszünk megtenni, amit tudunk, de a tulajdonosoknak is kicsit rugalmasabbnak kell lenniük, hiszen látják a problémákat. Természetesen megértjük őket, és olyan panaszos is volt, aki visszahívott és megköszönte a munkánkat – mondja Koncz Tamás.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában