Helyi közélet

2017.08.21. 10:33

Vesszős Napok Tiszadorogmán: fonás, főzés, horgászkodás

Tiszadorogma - A dél-borsodi, Tisza-parti településen, Tiszadorogmán még ma is megtekinthetők a népi kismesterség, a vesszőfonás hagyományai.

Tiszadorogma - A dél-borsodi, Tisza-parti településen, Tiszadorogmán még ma is megtekinthetők a népi kismesterség, a vesszőfonás hagyományai.

Erre alapozva a település évek óta megrendezi a Vesszős Napok elnevezésű rendezvényt, ahol – természetesen – nemcsak e hagyományos kismesterséggel ismerkedhetnek meg az idelátogatók, hanem mindenféle kulturális, közösségi programokon is részt vehetnek. A tradicionális rendezvénynek a Tisza-part nyújtja az idilli és nyugalmas környezetet.

Tóth Zoltán, a település polgármestere a szombaton megrendezett idei Vesszős Napokon is örömmel mondhatta el, hogy a kitűnő időjárási körülmények közepette sok száz tiszadorogmai és környező településen élő látogatott el a programokra.

Programkavalkád

Kora reggel horgászversennyel indult a nap és Szécsi Viktória és Misa koncertjével zárult, közben azonban soktucatnyi program és szórakozási lehetőség, közös ebéd várta a vendégeket. A Vesszős Napokat megtisztelte jelenlétével Tállai András, a térség országgyűlési képviselője is.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában