Helyi közélet

2017.08.13. 14:56

Szezonális évelő virágok

Borsod-Abaúj-Zemplén - A kerti hortenzia (Hydrangea macrophylla) a somvirágúak (Cornales) rendjébe tartozó hortenzia (Hydrangea) nemzetség legismertebb faja.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A kerti hortenzia (Hydrangea macrophylla) a somvirágúak (Cornales) rendjébe tartozó hortenzia (Hydrangea) nemzetség legismertebb faja.

A fiatal növényeket fagymentes helyen kell teleltetni. A hortenziát kétféle módon szaporítják. Ha hely van hozzá, bujtathatjuk a bokor alsó vesszőit, de gyakoribb a hajtásdugványozás.

A nyári orgona, illatos nyári orgona vagy pillangócserje (Buddleja davidii vagy Buddleia davidii) a görvélyfűfélék (Scrophulariaceae) családjába tartozó, cserjeméretű növényfaj. Neve ellenére az orgonának csak távolabbi rokona. Északnyugat-Kínában és Japánban őshonos, folyó- és patakpartokon él.

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet. A kertünk szinte bármely részére ültethetjük, hiszen jól bírja a tűző napsütést és a szárazságot, de az árnyékos kertben is szépen fejlődik. Magassága 45–55 centiméter, szélessége 60–70 centiméter.

Nagy méretű, vastag, kerekded levelei már önmagukban is mutatósak, innen kapta a nevét a növény. Levelei tavasztól őszig sötétzöldek, majd télen kissé rozsdás, barnás árnyalatot kapnak. Tavasz elején a levelek között megjelennek a gyönyörű fehér vagy rózsaszín virágok, amelyek jól kiegészítik a levelek színét.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában