Helyi közélet

2017.08.06. 20:47

Megújult az Újgyőri Szolgáltatási Központ

Miskolc - Százszázalékos támogatással korszerűsítették az épületet.

Miskolc - Százszázalékos támogatással korszerűsítették az épületet.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, időskorúak ellátásának helyet adó Újgyőri Szolgáltatási Központ az Andrássy út 10. szám alatt, tájékoztatta portálunkat a miskolci önkormányzat. A projektben az ingatlan építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, valamint energiahatékonysági korszerűsítése történt meg. A beruházás részeként némileg módosult az épület belső elrendezése: a válaszfalak helyett a helyiségeket könnyűszerkezetes, hő- és hangszigetelt gipszkarton falakkal választották el. A korszerűtlen nyílászárókat új, az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték. Az épület homlokzatát szigetelték, valamint elvégezték a helyiségek festését és burkolását.

Az akadálymentesség biztosítása érdekében mozgássérült-parkoló, bejárati rámpa, akadálymentes mosdó készült, a gyengénlátók segítésére pedig színkontrasztos vezetősávokat alakítottak ki.

Közel 48 millió

Az infrastrukturális fejlesztések eredményeként javul az ellátások minősége az önkormányzat közleménye szerint, az idősek, valamint az őket ellátó személyzet komfortérzete. Az energetikai felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működő intézmény jött létre. A projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 47 656 376 forint, adta hírül a miskolci önkormányzat.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában