Helyi közélet

2017.08.07. 19:28

Látványos táncok a folklórfesztiválon Mezőkövesden

Mezőkövesd - Idén is színes és látványos volt a Matyóföldi Folklórfesztivál.

Mezőkövesd - Idén is színes és látványos volt a Matyóföldi Folklórfesztivál.

A programok már csütörtökön megkezdődtek, hiszen a mexikói vendégek már akkor fölléptek a Zsóryban, de az első hivatalos nap péntek volt, amikor a táncpajtában tartott bemutatót és táncházat a bolgár Horo, a mexikói Olinyolotl, illetve a budapesti Erin Ír Sztepptánc Együttes. Aznap délelőtt esély­egyenlőségi programokat is tartottak.

A szombat főképp a magyarokról szólt – bár a külföldiek több helyen is rövid műsort adtak a városban és a környező településeken –, a Borsod megyeiek, így az ózdi Szabad Szombat, a miskolci Agyagbanda és a nekézsenyi Pávakör fellépésére délelőtt is megtelt a rendezvényhelyszín, s a kövesdi csoportok esti műsorára is sokan voltak kíváncsiak. A Matyó Néptáncegyüttes egyébként most ünnepelte hetvenedik születésnapját.

Vasárnap is műsorok voltak a táncpajtában, majd este hatkor indult el a színes menet a Kavicsos-tóhoz, hogy az ottani gálán mindenki tudása legjavát mutassa be.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában