Helyi közélet

2017.08.21. 09:03

Hagyománnyá válhat a liszkai fesztivál

Olaszliszka - A napokban rendezték meg Olaszliszkán a II. Olaszliszkai „Vakaró Fesztivál”-t.

Olaszliszka - A napokban rendezték meg Olaszliszkán a II. Olaszliszkai „Vakaró Fesztivál”-t.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke és Farkas Félix kisebbségi szószóló.

A vakaró vagy bodag egy hagyományos roma étel, elkészítése még a kezdő szakácsoknak sem okoz gondot. Ha valakinek kedve támadna elkészíteni, akkor egy recepttel is szolgálunk.

- ÉM -


Vakaró

1 kg liszt, 1 evőkanál szódabikarbóna, só, víz

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva megállja a helyét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában