2017.08.13. 10:04
Hagymalekvár, a nagy kedvenc
Borsod-Abaúj-Zemplén - Befőzéses receptversenyünk rendhagyó volt: ez alkalommal nem szakértő zsűri választotta ki a beérkezett pályaművek közül a legjobbakat, hanem a szerkesztőségünk tagjaiból álló zsűri.
Borsod-Abaúj-Zemplén - Befőzéses receptversenyünk rendhagyó volt: ez alkalommal nem szakértő zsűri választotta ki a beérkezett pályaművek közül a legjobbakat, hanem a szerkesztőségünk tagjaiból álló zsűri.
(Kicsit bonyolult lett volna profi szakácsokkal elkészíttetni a lekvárokat, befőtteket, savanyúságokat, így a már kész kóstolókból válogattunk a magazinba.) Nem volt könnyű, nagyon sok finomság érkezett, kinek ez, kinek az ízlett jobban. A chilis hagymalekvár azonban mindenkit rabul ejtett. Egyszerűen imádtuk.
- ÉM -
A nyertes recept
Chilis hagymalekvár
Hozzávalók:
1 kg tisztított lila hagyma
1 dl olaj
2 evőkanál virágméz
só
őrölt bors
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál tökmagolaj (ha van)
ízlés szerint chilipaprika vagy Erős Pista
Elkészítés:
Az olajat és a mézet lábasba tesszük, ha felforrósodott, a vékony csíkokra vágott lila hagymát takarékon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a chilit, ízlés szerint borsot és sót, a balzsamecetet és a tökmagolajat. 10-15 percig sütjük, majd üvegbe rakjuk. Száraz, hűvös helyen tároljuk.