Helyi közélet

2017.08.13. 10:04

Hagymalekvár, a nagy kedvenc

Borsod-Abaúj-Zemplén - Befőzéses receptversenyünk rendhagyó volt: ez alkalommal nem szakértő zsűri választotta ki a beérkezett pályaművek közül a legjobbakat, hanem a szerkesztőségünk tagjaiból álló zsűri.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Befőzéses receptversenyünk rendhagyó volt: ez alkalommal nem szakértő zsűri választotta ki a beérkezett pályaművek közül a legjobbakat, hanem a szerkesztőségünk tagjaiból álló zsűri.

(Kicsit bonyolult lett volna profi szakácsokkal elkészíttetni a lekvárokat, befőtteket, savanyúságokat, így a már kész kóstolókból válogattunk a magazinba.) Nem volt könnyű, nagyon sok finomság érkezett, kinek ez, kinek az ízlett jobban. A chilis hagymalekvár azonban mindenkit rabul ejtett. Egyszerűen imádtuk.

- ÉM -


A nyertes recept

Chilis hagymalekvár

Hozzávalók:

1 kg tisztított lila hagyma

1 dl olaj

2 evőkanál virágméz

őrölt bors

3 evőkanál balzsamecet

1 evőkanál tökmagolaj (ha van)

ízlés szerint chilipaprika vagy Erős Pista

Elkészítés:

Az olajat és a mézet lábasba tesszük, ha felforrósodott, a vékony csíkokra vágott lila hagymát takarékon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a chilit, ízlés szerint borsot és sót, a balzsamecetet és a tökmagolajat. 10-15 percig sütjük, majd üvegbe rakjuk. Száraz, hűvös helyen tároljuk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában