Helyi közélet

2017.08.06. 12:44

Citrom, csoki és a vanília

Miskolc - Sejtette, hogy a kánikulában kevesebb fagyit eszünk? A vizet jobban kívánjuk.

Miskolc - Sejtette, hogy a kánikulában kevesebb fagyit eszünk? A vizet jobban kívánjuk.

„Kicsit unalmas leszek: citrom, csoki, vanília”, igen sokszor hallja ezt Kerékgyártó Lilla Szilvia, aki diákmunkásként dolgozik egy fagylaltozóban a nyáron. Mint mondja – sokszor hozzáteszik az említett bevezetőt –, ez a három fagyi fogy a leginkább nála a hőségben.

Nagyon szeretik még a vevők a pisztáciát, és sok fogy a joghurtos erdei gyümölcsös ízűből is. A gyerekek viszont gyakran választják a különféle fantázianevű finomságokat, mint például a vattacukor- vagy a colaízű fagyikat.

Az ásványvíz mellett a gyömbérízű italból is fogy." Kerékgyártó Lilla Szilvia

Kérdezzük, mit kérnek a nagy melegben inni, Lilla szerint leginkább a víz fogy.

– Buborékmentes ásványvíz a kedvenc, de a gyömbérest is sokan viszik – tudjuk meg tőle.

Közönségkedvencek

Máshol is hasonló eredményre jutottunk.

– A citrom-, a csokoládé- és a vaníliafagylaltjaink a slágertermékek, ezeket mindig igénylik a vásárlóink – válaszolja kérdésünkre Kisgergely Zsolt, a Kisgergely Cukrászda tulajdonosa. Nyáron a gyümölcsfagylaltjak között – a citromon kívül – a sárgadinnye az abszolút közönségkedvenc, valószínű, a hűsítő hatása miatt. Jól fogynak a laktózmentes és a csökkentett energiatartalmú termékek is, és az új ízek, például a mandarinos pisztácia, a lime-os pite és az almás pite.

– Ám tévhit, hogy a kánikulában fogy a legtöbb fagylalt. 30 fok felett sokkal inkább a folyadékot igénylik az emberek. Igazi fagylaltszezonnak a 25–30 fok közötti hőmérséklet számít – mondja Kisgergely Zsolt.

- ÉM-NK, HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában