Helyi közélet

2017.08.29. 19:33

CineFest - A fókuszban: az izraeli mozi

Miskolc - Nemzetközi programokkal is készül a szeptember 8-án, pénteken kezdődő CineFest.

Miskolc - Nemzetközi programokkal is készül a szeptember 8-án, pénteken kezdődő CineFest.

A Jameson CineFest országfókusz-sorozatában ezúttal Izrael mutatkozik be.

A programban, rögtön a nyitónapon, szerepel izgalmas amerikai-izraeli koprodukció Richard Gere főszereplésével kemény és megrázó izraeli dráma, Golden Globe-ra jelölt örökzöld filmklasszikus a magyar származású zseniális humorista, Ephraim Kishon rendezésében és válogatás a kitűnő film­iskola, a Sam Spiegel Film School filmjeiből.

A zsűri munkájában Dita Guery, a neves forgatókönyvíró vesz részt, szeptember 10-én A Blaumilch-csatorna című Kishon-vígjáték után pedig kerekasztal-beszélgetés foglalkozik a pesti és az izraeli humor összefüggéseiről.

A Hongkongi Filmnapok a berlini székhelyű Hong Kong-i Gazdasági és Kereskedelmi Irodával való együttműködésben valósul meg a Jameson CineFesten, szeptember 12-én és 13-án.

A kétnapos rendezvényen egy-egy hongkongi filmet vetítenek le. Szeptember 12-én a Dream Home lesz műsoron, melynek rendezője Pang Ho-Cheung.

Szeptember 13-án a Szigorúan piszkos ügyek című film vetítése esedékes – a művet rendezte Andrew Lau, Alan Mak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában