Helyi közélet

2017.08.06. 10:15

Balesetveszélyes a kereszt

Miskolc - Két hónap telt el, de nem léptek az ügyben az illetékesek. Az Észak elintézte.

Miskolc - Két hónap telt el, de nem léptek az ügyben az illetékesek. Az Észak elintézte.

„Vigyázz! A kereszt felső része leomolhat, a közelében tartózkodni tilos” – ez a felirat olvasható azon a kereszten, ami Lillafüreden áll a Palotaszálló és a Hámori-tó között az étterem közelében. Megnéztük, és valóban szörnyű állapotban van, több darab bármikor leeshet a magasból, akár súlyos balesetet is okozhat.

A feliratot – látszik – magánszemély tette ki. Megtudtuk, Kerékgyártó Istvánné volt, aki előbb megpróbálta felhívni a miskolci önkormányzat figyelmét a veszélyre, ám nem járt sikerrel, így maga intézkedett.

– Valószínű, hogy télen repedhetett meg a kereszt, pünkösd környékén vettem észre. Nagyon sokan sétálnak erre, a gyerekek rendszeresen körbeszaladgálják, leülnek enni vagy megpi­henni a szélére. Nem nézhettem tétlenül, hogy valami baj történik – magyarázza a döntését.

Ide-oda

Amikor észlelte a repedéseket, azonnal az önkormányzathoz fordult.

– Nem azt akartam elérni, hogy jöjjön a kőművesbrigád és csinálja meg, sejtettem, hogy arra nincs pénz, csak annyit szerettem volna, hogy kerítsék körbe egy kordonnal, és írják ki, balesetveszély – jegyzi meg.

A bejelentés óta két hónap telt el. Kerékgyártó Istvánné rendszeresen telefonál az ügyben, de az semmit nem haladt előrébb. A városházáról idővel átkerült a városgazdákhoz, ahonnan most – szerdán derült ki – visszairányították a városházára.

A miskolci önkormányzatnál mi is érdeklődtünk tegnap, hogy terveznek-e lépni valamit a kereszt ügyében.

Oldalzártánk idején kaptuk a hírt: a terület a Palotaszállóé, a keresztet a Lillafüred Alapítvány gondozza. Tegnapi megkeresésünk után kiment a helyszínre az önkormányzat, és kordonnal körbekerítették a keresztet.

Most már csak az a kérdés, erre miért kellett két hónapig várni.

- ÉM-HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában