Helyi közélet

2017.08.19. 12:59

„A túlélés tőlünk függ”

Miskolc - Szent Istvánra, az államalapításra, az új kenyérre emlékezett pénteken a Magyar Munkáspárt Miskolcon.

Miskolc - Szent Istvánra, az államalapításra, az új kenyérre emlékezett pénteken a Magyar Munkáspárt Miskolcon.

Szent István felismerte, a nemzet túléléséhez új módon kell megszervezni magunkat – jelentette ki Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke pénteken a miskolci Szent István téren.

Mi nem akarunk háborút, békét akarunk." Thürmer Gyula

Hangsúlyozta, államalapítónk felvette a kereszténységet, tudva, ez a nemzeti túlélés programja.

Az elnök beszélt arról is, mennyi veszély fenyegeti hazánkat, úgy véli, Európa népei közelebb vannak egy háborúhoz, mint bármikor az elmúlt hetven évben. Éppen ezért, szerinte ma nincs fontosabb kérdés, mint a magyar ember, a magyar nép túlélése. „A túlélés tőlünk függ… Mi nem akarunk háborút, békét akarunk. A kormányokra rá kell kényszeríteni a békét” – fogalmazott.

Családok támogatása

Thürmer Gyula a migráció kérdésével is foglalkozott, feltéve a kérdést, be kell-e fogadnunk az idegeneket. Az elnök egyértelmű nemmel válaszolt, kiemelve, hogy a magyar népnek magyarnak kell maradnia. Ez szerinte a magyar családok támogatásával érhető el, tisztességes jövedelemmel, tisztességes munkával.

A tanulás fontosságára is felhívta a figyelmet: „Tanulni és tanítani az embereket, és nem elhinni, hogy a középszerűség és az igénytelenség visz előre bennünket.”

- ÉM -


Elláthatnánk a világot

– Az elmúlt 27 év tönkretette a magyar mezőgazdaságot – fogalmazott az új kenyér kapcsán Thürmer Gyula. – Élelmiszert importálunk, miközben elláthatnánk a világot ennivalóval. Becsüljük meg a magyar vidéket, adjuk vissza vonzerejét, tegyük Magyarországot a térség éléskamrájává! Új állami agrárpolitikát akarunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában