Helyi közélet

2017.07.28. 10:29

Véget ért a Lions Club cseretábora Miskolcon

Miskolc - Július 16–26. között huszonhét külföldi fiatal ismerkedett meg Miskolccal és térségével.

Miskolc - Július 16–26. között huszonhét külföldi fiatal ismerkedett meg Miskolccal és térségével.

Húsz ország ti­zennyolc és huszonkét év közötti fiataljai fantasztikus élményekkel tértek haza. Az Első Miskolci Lions Klub által szervezett táborban minden napra jutott izgalmas program.

Megismerhették a Lions jószolgálati programot." István Zsolt

Szórakozás és jószolgálat

Boboztak, strandoltak és gokartoztak Tapolcán, városismereti vetélkedőn vettek részt a belvárosban, volt borkóstoló az Avasi pincesoron, barlangtúráztak a Csanyik völgyben és kisvonatoztak Lillafüredre. Ellátogattak a Vadasparkba, a Diósgyőri várba és fergeteges hangulatú, éjszakai DJ Partyn vettek részt a Barlangfürdőben.

<hr>

[related-post post_id="3560261"]

<hr>

– Nem is gondoltuk, hogy az egyik legnagyobb élmény a számháború lesz számukra, de kiderült, hogy egyikőjük sem ismerte korábban ezt a játékot. A szórakozás mellett az egyik legfontosabb küldetésünk a szociális érzékenység fejlesztése, ezért speciális programon vettek részt a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola jóvoltából, valamint megismerhették a Lions jószolgálati programokat, amelyről egy külön workshop keretein belül beszélgettek – tájékoztatta lapunkat István Zsolt, az ifjúsági tábor igazgatója.

Országok és kultúrák

A külföldi fiatalok, egymás után, minden este bemutatták a prezentációjukat, amelynek segítségével a többiek megismerhették az egyes országok és népek kultúráját és szokásait. A fiatalok a beszámolók mellett egy-egy érdekesebb étellel is megkínálták a többieket, a táborban segédkező magyar fiatalok pedig az egyik este magyar néptáncot tanítottak a külföldről érkezetteknek.

Szeretet és elfogadás

Vidámság, ismerkedés, egymás szeretete és elfogadása. Különböző népek, vallások és szokások megismerése és elfogadása – erről szól a Lions cseretábor program koncepciója. A nemzetközi program keretében nem csak külföldi fiatalok jönnek Magyarországra, de évente 70–80 magyar fiatal is eljut a világ különböző országába, ahol hasonló célokkal szerveznek nemzetközi táborokat. Ezek a barátságok meghatározóak lehetnek a fiatalok részére, többen újra találkoznak, még évekkel később is. A Lions nemzetközi csereprogramról és kiutazási lehetőségről a www.lions.hu/lions-cseretabor-kiutazas.html internetcímen lehet bővebb információt megtudni.

- ÉM-NK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában