Helyi közélet

2017.07.26. 10:21

Újabb 260 dolgozó a miskolci Boschban

Budapest, Miskolc - Regionális szolgáltató központot nyitott Miskolcon a cégcsoport. Több mint kétszázötven új munkahelyet teremtett a vállalat a megyeszékhelyen.

Budapest, Miskolc - Regionális szolgáltató központot nyitott Miskolcon a cégcsoport. Több mint kétszázötven új munkahelyet teremtett a vállalat a megyeszékhelyen.

Elérte a 260 főt a Bosch Miskolcon elindított legújabb működési egységében, a Regionális Szolgáltató Központban dolgozók száma, miközben eredetileg összesen 205 új munkahely teremtését vállalta a németországi központú vállalat – jelentette be Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter társaságában a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) székházában kedden tartott sajtótájékoztatón. A már korábban elkezdett, több mint 1,6 milliárd forint összértékű projekthez a most véglegesített megállapodás szerint 358 millió forinttal járul hozzá a magyar állam. Mint megtudtuk, a támogatási összeget a bérköltségek egy részének finanszírozására fordítja a Bosch.

Már megint Miskolcon fejlesztett és bővített a Bosch

Újabb tanúbizonyságát adta a régió iránti elkötelezettségének a magyarországi Bosch csoport a miskolci kéziszerszám-gyár K+F és gyártási profiljához kapcsolódó Regionális Szolgáltató Központ létrehozásával.

Mint a keddi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, a központ kétféle tevékenységet végez: egyrészt a Miskolcon, valamint más telephelyeken gyártott termékek szortírozásával, készre csomagolásával és kiszállításával foglalkozik a vevői igények alapján, másrészt akkumulátorok és csomagolóanyagok globális és európai beszállítóktól történő beszerzését és tárolását látja el. Az új egység a miskolci szerszámgyár részeként, annak közvetlen közelében működik.

Mint elhangzott, a Bosch hosszú távú, stratégiai gondolkodása az új központ 260 munkatársán felül abban is megmutatkozik, hogy a vállalat egyre nagyobb mértékben számít a helyi beszállítók közreműködésére. A direkt és indirekt beszállítók harmada olyan rugalmas és magas szintű szolgáltatásokat nyújtó hazai piaci szereplő, akik megfelelnek a nemzetközi elvárásoknak, és a tervek szerint ez az arány a jövőben növekedni fog. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ennek kapcsán megjegyezte, hogy a Boschhoz hasonló piacvezető vállalatok magyarországi jelenléte a stabil munkahelyek teremtésén túl erősíti a hazai kis- és középvállalkozásokat is.

„A dinamikus fejlődés nem csupán a gyártási volumenben, hanem az elvégzett tevékenységek skálájának bővülésében is nyomon követhető. Ennek egyik mérföldköve a Regionális Szolgáltató Központ” – mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója. Úgy vélte, az új egység megnyitásával a Bosch stabilitásra törekvő, hosszú távú stratégiájának egyik célkitűzése valósul meg, miközben jelentős mértékben hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez.

ÉM


[related-post post_id="3562302"]

[related-post post_id="3560220"]

[related-post post_id="3559766"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában