Helyi közélet

2017.07.25. 18:36

Szobrot is avatnak a „napokon” Halmajon

Halmaj - Nagy munkában vannak a halmaji református templom kertjében.

Halmaj - Nagy munkában vannak a halmaji református templom kertjében.

Béres Sándor, Halmaj alpolgármestere kérdésünkre a helyszínen azt mutatta, hogy a templom előkertjében előkészületi munkálatok folynak egy Kálvin-szobor felállítására. Mindezt az augusztus 4–5-én esedékes Halmaji Napokon (amin „belül” pénteken lesz a II. Szikszói Járás Napja, míg másnap sok más mellett Eszményi Viktória és Heilig Gábor zenés műsorát, Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) és barátainak fellépését és Wolf Kati élő koncertjét is láthatják az érdeklődők) szeretné átadni a település vezetése a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére.

A napokban a szobor talapzatát készítették elő – magyarázta az alpolgármester – , ami majd márvánnyal lesz díszítve, és egy kis sétánnyal körülvéve. A szobrot Varga Gábor, Dombóváron élő művész készíti, és teljes életnagyságban lesz a genfi reformátor megörökítve, gránitból. Ottjártunkkor mindezek mellett egy 50 négyzetméteres területet készítettek elő és alapoztak az ott dolgozók, ami térkővel lesz beborítva.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában