Helyi közélet

2017.07.15. 19:32

Most a Vár utca hangulatos Miskolcon

Miskolc - Jövő vasárnapig szavazhatnak arról, hogy melyik „Miskolc leghangulatosabb utcája”.

Miskolc - Jövő vasárnapig szavazhatnak arról, hogy melyik „Miskolc leghangulatosabb utcája”.Ha csak néhány szavazattal is, de átvette a vezetést a Vár utca a „Miskolc leghangulatosabb utcája” elnevezésű szavazásunkban, amiben arra kértük olvasóinkat, hogy üzenjék meg az [email protected] e-mail-címre (vagy szavazzanak lapunk Facebook-oldalán minderről) július 23-ig, hogy melyik „Miskolc leghangulatosabb utcája”.

A Vár utcára nem mellékesen az 1930-as évek elején telepítették a fákat, míg védetté 1984-ben nyilvánították a fasort. A Vár utcai felújítás a kilencvenes évek elején történt: az utcaszintet valamelyest süllyesztették, a fák körül pedig kalodákat magasítottak.

[related-post post_id="3538360"]

Egy 2006-ban készült természetvédelmi kezelési terv arról is ír, hogy az utcai és a járdaburkolatot is betonnal alapozták, ezáltal meggátolták a talaj levegőzését, s a csapadékvíz leszivárgását a gyökerekhez. A fák kora 90 év körüli.

A 2006-os tanulmány arról is ír, hogy a Vár utcai fasorban 39 egyed található, magasságuk 18–20 méter között váltakozik. Törzskörméretük 149 és 277 cm közötti.

„Egészségi állapotuk változó. Szinte mindegyik fa odvasodó, s ezeket az odvakat korábban, kb. 15–20 éve kezelték utoljára. „A koronában, a fa egészségi állapotától függően több-kevesebb száradó ág található.”

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában