Helyi közélet

2017.07.27. 10:56

Mi lett a cukrászda neonjával?

Miskolc - Néhány éve lokálpatrióták megmentették a feliratot. Megvan még?

Miskolc - Néhány éve lokálpatrióták megmentették a feliratot. Megvan még?

Alig egy hete írtuk: a város emblematikus helyén, az egykori Mese cukrászda épületében talált otthonra a KEDPLASMA Magyarország hatodik központja. Az épület már évek óta rossz állapotban volt, hol kínai üzlet, hol söröző üzemelt egy-egy részében, de mára belülről teljesen megújult, és várják a vérplazmadonorokat.

Kukából szedték ki

A hírről jutott eszünkbe egy másik, három évvel ezelőtti: az akkor már jó ideje rossz állapotban lévő épületről 2014 nyarán lekerült a Mese cukrászda felirat, mégpedig a kukába. Néhány fiatal meglátta, nem hagyta annyiban, megmentették a neonból készült (mondhatjuk) műemléket, ezzel elkerülhették annak megsemmisülését. A feliratot az Észak-Keleti Átjáró Egyesület tagjai egyikük telkére szállították.

No de mi lett vele az elmúlt három évben?

Balogh Attilát, az egyesület egyik tagját kérdeztük, aki elmondta, továbbra is megvan, mégpedig ugyanott.

– Nemrégiben megkerestek minket Budapestről, mert nyílt ott egy neonreklám-magánmúzeum, kérdezték, nem adjuk-e oda nekik. Nemet mondtunk, azt szeretnénk, ha Miskolcon maradna – jegyzi meg. Az egyesület egyébként mindig is fontosnak tartotta a „neonmentést”, és a régi miskolci tárgyak valamilyen módon való megőrzését.

Attilától megtudjuk, nem mindig járnak sikerrel. A múltkoriban szerették volna visszaszerezni a hajdani gömbös játékbolt gömbjét Budapestről, ám az „őrzője” meghalt. Így úgy tűnik, nyoma veszett az emléknek.

- ÉM-HM -


[related-post post_id="2666558"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában