Helyi közélet

2017.07.23. 18:48

Lions tábor Miskolcon

Miskolc - Harmadik éve ad otthont Miskolc a Lions Clubok Magyarországi Szövetségéhez tartozó ifjúsági tábornak.

Miskolc - Harmadik éve ad otthont Miskolc a Lions Clubok Magyarországi Szövetségéhez tartozó ifjúsági tábornak.

A táborozók második napja a Miskolci Polgármesteri Hivatalban tett látogatással kezdődött, ahol dr. Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője üdvözölte a négy kontinens húsz országából érkezett huszonhét fiatalt. Beszédében kiemelte, hogy a város buszain látható Smart and Green felirat nem csupán egy szlogen, hiszen az összes fejlesztést ebben a szellemben végzik, továbbá azon vannak, hogy a régi iparváros turistaközpontként éledjen újra, ahol a fiatalok is megtalálják a helyüket.

Az emberek a problémáikat félresöpörve, őszinte mosollyal fogadtak minket." Gustavo Zago

– Többéves hagyománya van már az együttműködésünknek, számomra pedig mindig öröm nyitott és érdeklődő fiatalokat vendégül látni. Remélem, hogy később visszatérnek még városunkba a barátaik és a családjuk kíséretében – nyilatkozta portálunknak dr. Alakszai Zoltán.

Ötvenöt éves a program

A Lions Club világszerte minden évben több ezer fiatal számára teszi lehetővé, hogy külföldi útja során más kultúrákat ismerhessen meg.

– A program részeként a táborozók a világ összes tájékáról érkező fiatalokkal ismerkedhetnek meg és köthetnek barátságot. Elmerülhetnek a fogadó ország kultúrájában, valamint a tábor előtt vagy után helyi családoknál is eltölthetnek néhány napot. Az idén 100 éves Nemzetközi Lions Clubnak ötvenöt éve működik ez a programja, amelynek keretein belül Magyarország is minden évben megrendezi a cseretábort – tájékoztatta portálunkat István Zsolt, az Első Miskolci Lions Club tagja, az ifjúsági tábor igazgatója.

– Fontosnak tartjuk azt is megemlíteni, hogy nem csak a klubtagok gyermekei utazhatnak, hiszen ennek a programnak az a célja, hogy minél több fiatalt utaztassunk a világban. Magyarországra 18 és 22 év közötti diákokat várunk minden évben, és semmilyen téren sem megengedett a diszkrimináció – gyarapította információinkat Kende László, a csereutazás felelőse, aki idén kilencedik alkalommal táboroztat.

Külföldi szemmel

Gustavo Zago Brazíliából érkezett és az elmúlt hetet egy nyíregyházi családnál töltötte. Mint megtudtuk, korábban nem járt még Európában, többek között ezért is választotta Magyarországot. Továbbá azért, mert különleges élményekre és tapasztalatokra vágyott.

– Nem izgat a nyugat-európai országok mainstream kultúrája. Magyarország azonban teljesen más értelemben más, mint ahogyan azt korábban képzeltem. Hallottam arról, hogy sok a nehézség, ezért nagyon meglepett az emberek kedvessége és az, hogy a problémáikat félresöpörve, őszinte mosollyal az arcukon fogadtak minket – mesélte lelkesen Gustavo. A legnagyobb különbséget, Brazíliához képest, abban érzi, hogy a magyarok sokkal udvariasabbak, szabálykövetőbbek és műveltebbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában