Helyi közélet

2017.07.23. 18:04

Kipróbálhatják a művészet segítő erejét

Budapest - Nyári akadémia és kulturális fesztivál Borsod megyei szegény településeken.

Budapest - Nyári akadémia és kulturális fesztivál Borsod megyei szegény településeken.

Nemzetközi workshopot és kulturális fesztivált szervez az ország legnehezebb helyzetű járásában az Utca-Szak Egyesület: július 22. és 28. között a Cserehát négy településén, a helyiek bevonásával zajlik művészeti alkotómunka külföldi és hazai szakemberek együttműködésében.

A program előtt, július 14-től a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) 8 ország 40 képviselője vesz részt a hátrányokkal élő közösségekben alkalmazható művészetpedagógiai eszközöket és formákat bemutató kurzusokon – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az SZFE lengyel, francia, szerb, cseh, olasz, spanyol, török és magyar művészek, pedagógusok tapasztalatcseréjének ad helyet. Az elsajátított módszerek, ismeretek más szegregált közösségekben – börtönökben, terápiás célú közösségekben vagy menekülttáborokban – is alkalmazhatóak. Az egyhetes kurzuson tanultakat Borsod-Abaúj-Zemplén megye három településén – Abaújszolnokon, Felsővadászon és Szakácsiban – egy-egy hosszabb alkotófolyamat során a gyakorlatban is kipróbálhatják a résztvevők.

Az Utca-Szak által jól ismert hátrányos helyzetű településeken – pályázati forrásoktól függően – hat éve több korosztály vesz részt színházi módszereken alapuló foglalkozásokon.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában