Helyi közélet

2017.07.27. 12:13

Hamisítatlan középkori „időutazásra” hívnak

Boldogkőváralja - Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a középkori várjátékokat.

Boldogkőváralja - Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a középkori várjátékokat.

Ha még nincs valakinek programja augusztus 5-ére, érdemes lesz ellátogatni Boldogkőváraljára, a XVI. Középkori Várjátékokra. Aki így tesz, igazi, hamisítatlan középkori idő­utazáson vehet részt.

Étel, ital, programok

Zászlóforgatók, komédiások, mesteremberek, portéka­árusok, mindenféle rendű és rangú népek forgatagában kitűnő borok, göncibarack-pálinkák, csapra vert söröshordók és ínycsiklandó, korabeli étkek gondoskodnak a kitűnő hangulatról.

Károly Róbert lovagi tornáján a Csallóközi Lovasíjászok, a Visegrádi Szent György Lovagrend vitézei, a Kóborlovagok, a Szabad Lovagok Rendjének ágyúsai, a Fekete Sólyom íjászai, a Csehországból érkező Memento Mori nehézpáncélosok, a Pavane zászlóforgatók, Kovács Ervin királyi solymász és a Primavera táncegyüttes gyönyörű hölgyei varázsolják elénk a középkor világát.

A talpalávalót egész nap Luxemburgi János cseh király udvari zenekara, a Řemdih együttes húzza. Este udvari mulatság, középkori lakoma, fáklyafényes harci bemutató és tűzijáték várja a látogatókat.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában