Helyi közélet

2017.07.27. 11:12

A milliárdokból jut a lillafüredi kisvasútra is

Miskolc - Hogy pontosan mekkora összeget szánnak a vasút fejlesztésére, nem tudni.

Miskolc - Hogy pontosan mekkora összeget szánnak a vasút fejlesztésére, nem tudni.

A lillafüredi kisvasút fejlesztése is szerepel a kedd délután megjelent Magyar Közlönyben. Hogy pontosan mekkora összeget szánnak a vasút fejlesztésére, nem tudni, csak annyit: 8,5 milliárd forintot fordít kisvasútfejlesztésre a kormány. Ebből az összegből fedezik többek között a Bicske–Felcsút Puskás Akadémia szakasz megtervezését, és az Alcsútdobozi arborétum–Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmányát is.

Támogatják

A tucatnyi tételt tartalmazó felsorolásban ott a Lillafüredi Állami Erdei Vasút pályarekonstrukció és -korrekció tervezése projekt, valamint a beruházás kivitelezésének finanszírozása is, a projekt kezdeményezettje az Északerdő Zrt.

A kormány – a kisvasutak növekvő népszerűségére, valamint a fenntarthatósági, klímavédelmi, turisztikai, nemzetgazdasági és egészségügyi szempontokra tekintettel – támogatja a turisztikai célú, keskeny nyomközű kisvasutakkal kapcsolatos infrastruktúra fejlesztését és a járműpark felújítását, olvasható a Magyar Közlöny határozatában.

- ÉM-HM -


[related-post post_id="3563564"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában