Helyi közélet

2017.06.17. 10:28

Virágozzon Szikszó!

Szikszó - Lezárult a nevezési határidő, már elindult a program a felvirágoztatásért.

Szikszó - Lezárult a nevezési határidő, már elindult a program a felvirágoztatásért.

„Virágzó Szikszó” programot hirdetett nemrégiben a város önkormányzata. „Az, hogy milyen környezetben élünk, nagyban meghatározza életünk minőségét is”, fogalmaztak az ötletgazdák, és ebből a megfontolásból fogadta el Szikszó képviselő-­testülete a programot.

„A környezet- és természetvédelmi szemléletformálás – a környezeti nevelés, a szelektív hulladékgyűjtésre irányuló tevékenységeken kívül rendkívül fontosnak tartjuk, hogy az itt élőket motiváljuk arra, hogy tisztán és rendezetten tartsák a közvetlen környezetüket”, indokolták a kezdeményezést.

Már lezárult a nevezés

A programban valamennyi állandó szikszói lakos részt vehet, háztartásonként egy jelentkezési lapot kellett benyújtaniuk, jelentkezni június 14-ig lehetett. A program június 15-től indult, és szeptember 29-ig tart majd.

A díjazottakról Szikszó önkormányzata által létrehozott bíráló bizottság dönt szeptember 29-ig. Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása ünnepélyes keretek között történik majd a döntés megszületése után.

Az első helyezett 100 000 forint, a második helyezett 50 000 forint, a harmadik helyezett 25 000 forint pénzjutalomban részesül. Minden résztvevő emlékként oklevelet kap tevékenysége elismeréseként. Az értékelést – helyszíni bejárással, kéthetente egy alkalommal – az értékelő bizottság kijelölt tagjai végzik el.

Mik a szempontok?

A verseny során az alábbi szempontok alapján történik az értékelés, pontozás, foglalták még a szervezők írásba a részleteket. „A lakóházak előtti és körüli területek rendezettségét, tisztaságát, saját kialakítású kertet, ötletességet, parlagfűmentességet, gondozott, parkosított, virágos portákat, az esztétikus összképet értékeli a független bizottság. Az értékelés során az egyedi, ötletes kertészeti megoldásokra, valamint a környezettudatosság megjelenésére szentelünk figyelmet. A kert rendezettségén és szépségén kívül a növények fejlődését és gondozottságát is pontozzák a versenyre nevezetteknél.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában