Helyi közélet

2017.06.03. 09:20

Van, aki strandra, van, aki fesztiválra, és van, aki Erdélybe megy pünkösdkor

Miskolc - Egy újabb hosszú hétvége előtt áll az ország, hiszen hétfő is munkaszüneti nap pünkösd ünnepe miatt.

Miskolc - Egy újabb hosszú hétvége előtt áll az ország, hiszen hétfő is munkaszüneti nap pünkösd ünnepe miatt.

A barátokkal biztosan megcélzunk a megyében egy strandot! – jelentette ki Szalai Aliz, akit a miskolci belvárosban kérdeztünk. – Az előrejelzések szerint 30 Celsius közelében lesz a hőmérő higanyszála, így nem is volt kérdés ez, hogy ez a program, csak azt nem tudjuk, hogy merre menjünk. Miskolctapolca mellett az szól, hogy nem kell utazni, ugyanakkor jó lenne kimozdulni, ezért lehet, hogy Bogácsot vagy Mezőkövesdet választjuk.

Balajthiné Juhász Boglárkának és családjának is kész ütemterve az előttünk álló hétvégére:

Bogiék a várban

– A lányommal és barátokkal szombaton a Borsodi Fonóra megyünk! Nagyon szeretjük, kicsi korától visszük hasonló rendezvényekre, míg a férjem egy születésnapon vesz részt – tudtuk meg. – A Csík zenekart és a Diósgyőri várat nagyon szeretjük, lesz mit nézni, hallgatni.

Boglárka elárulta azt is, hogy hétfőn terveik szerint már Tokaj felé veszik az irányt, és ott, folyóparti nyaralójukban igyekeznek lazítani.

Lazítani például a Miskolc belvárosában található City Hotelben sem fognak, hiszen az ilyen hétvégeken az ottani szokásoknak megfelelően telt házzal üzemelnek majd. Kertész Katától, a City Rendezvény Iroda Kft. ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy lesznek programok a frissen felújított Népkerti Vigadóban, de ajánlanak is a szórakozni, kimozdulni vágyó vendégeknek.

Irány Eger

Van már elfoglaltsága mára – illetve lehet, hogy vasárnapra is – Janits Ádámnak is. Ők Hevesbe ugranak át szombaton.

– Átnézünk a Fest!Egerre a haverokkal – árulta el Ádám. – Eger szerintem önmagában is kitűnő célpont, most pedig, hogy tulajdonképpen a fesztiválszezon megkezdődött, igazán jó lesz. Ráadásul abszolút nincs messze Miskolctól. A napijegy 5000 forint körül van, a benzin és az étel-ital megoldható, ha négyen megyünk. A koncertek? Mindenbe igyekszünk egy kicsit belenézni, ám az, hol alszunk, nem tiszta. Majd meglátjuk…

– Mi a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatra készülünk a férjemmel, szombaton nagyon korán, hajnalban autóval vágunk neki az útnak – ezt már Faragóné Mezei Éva mondta lapunk érdeklődésére. – Nagyon régen el szerettem volna jutni Csíksomlyóra, most végre sikerül, és megélhetem hitemet. Sajnos péntek estére nem sikerült szállást találnunk, de nem baj, legalább így keddig maradunk, csak aznap este tervezünk hazajönni. Még apróságokat veszünk, apró ajándékokat, hasonlókat, hiszen ez a hétvége különösen nem a vásárlásról és hasonlókról szól.

Pünkösd a megyében

Pezseg a rendezvényélet pünkösdkor. Íme néhány, a teljesség igénye nélkül:

– Június 3–4.: VII. Pünkösdi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál Mezőcsáton.

– Június 3.: Bükki Hegyhát Kulturális Fesztivál és Kirakodó Vásár Sáta sportpályáján.

– Június 4.: Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnep Sárospatakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában