Helyi közélet

2017.06.18. 09:07

Reformáció a népművészetben Miskolcon

Miskolc - Kiállítás nyílt pénteken Miskolcon, a felsővárosi református templomban.

Miskolc - Kiállítás nyílt pénteken Miskolcon, a felsővárosi református templomban.

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Reformáció Emlékbizottság és a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület a magyarországi és a határon túli egyházkerületek jubileumi ünnepségeihez kapcsolódva pályázatot hirdetett a Kárpát-medencében élő, a népművészet hagyományai iránt elkötelezett alkotók és alkotóközösségek számára.

A pályázat felmenő rendszerű volt, a pályamunkákat a NESZ tagszervezetei gyűjtötték össze, segítve ezzel a regionális események szervezőit. Pályázni különböző kategóriákban lehetett olyan, az elmúlt 10 évben készült alkotásokkal, amelyek szellemiségükben, az alkalmazott jelképeik révén a protestáns egyház hagyományait tükrözik.

Július 30-ig látható

A kiállítás – melynek pontos címe: A reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben – megnyitóját pénteken tartották a felsővárosi református templomban.

Köszöntőt mondott Balajthy József, közreműködött a Cantus Firmus Énekkar. A kiállítást dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos nyitotta meg. A kiállítás július 30-ig látogatható.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában