Helyi közélet

2017.06.03. 12:19

Két nap csata a bridzsasztalnál Miskolc és Kassa között

Miskolc - A hétvégén a miskolci városháza dísztermében „zsugáznak”.

Miskolc - A hétvégén a miskolci városháza dísztermében „zsugáznak”.

Szombaton és vasárnap a megyeszékhelyen rendezik meg Miskolc és Kassa bridzscsapatainak hagyományos mérkőzéseit. Mindkét várost három-három együttes képviseli, a végső sorrend a kétnapos verseny végére válik ismertté.

A hatvanas évektől

– A sajátos meccs öt győzelemig tart és mivel évente csak két mérkőzésre kerül sor, így „látható”, hogy a kupa elnyeréséhez évekig kell küzdeni – mondta dr. Hajdú László főszervező. – Amikor pedig a torna véget ér, nyomban indul az új sorozat, ennek következtében a Miskolc és Kassa közötti csaták gyakorlatilag soha nem érnek véget. A miskolci esemény nyilvános, értőket és érdeklődőket szívesen látnak.

A két nagyváros közötti első bridzsmérkőzésre a 1960-as években került sor, és akkoriban a feleket a kölcsönös szimpátia és a nemzetközi megmérettetés vágya segítette át az akadályokon. A hetvenes évektől rendszeresen összemérték tudásukat a csapatok, most pedig már több alakulat vetélkedik egymással. Az ellenfelek személyes kapcsolatban állnak, jeles évfordulóikat is megünnepelik: legutóbb (2013-ban) a Miskolci Bridzs Egyesület 50 éves jubileumára koccintottak.

A bridzsről

Szombat

13.00: megnyitó (miskolci városháza, új szárny, 3. emeleti tárgyaló)

13.30: 1. forduló

19.00: 2. forduló

Vasárnap

9.00: 3. forduló

13.15: eredményhirdetés

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában