Helyi közélet

2017.06.16. 14:29

Kerekdomb Fesztivál: Tállyáé ez a hétvége

Tállya - Sokszínű, több korosztályra gondoló programmal, étellel-itallal várják az érdeklődőket.

Tállya - Sokszínű, több korosztályra gondoló programmal, étellel-itallal várják az érdeklődőket.

Színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és kreatív gyerekprogramokkal indul ma a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, a Tokaji borvidék festői településén. A szervezők dűlők közti félmaratonra és dűlőbringafutamra várják a sportos fesztiválozókat, az Y generációs borászok pedig a vidék borait bemutató borvacsorát szerveznek.

Második alkalommal

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén második alkalommal megvalósuló Kerekdomb Fesztivál június 16–18. között 6 helyszínen várja a látogatókat Tállyán.

A Vincellér Ház Nagyszínpadán könnyűzenei koncertek és színházi előadások, a Maillot-kastélyban gyerekprogramok és mozi, a római katolikus templomban komolyzenei koncertek, az Oroszlános Borhotelben irodalmi előadások, gasztro­udvar és fröccsterasz, a Közösségi Házban színházi előadás várja az érdeklődőket, a Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be.

Nyáron itt játsszák első alkalommal a Nyáry Krisztián kötetéből készült Így szerettek ők című színdarabot. A három nap alatt több színházi elő­adással is várják a fesztiválra látogatókat: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját, fellép a Juhász Kata Társulat és a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft. tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László.

A fesztivál Nagyszínpadán koncertezik Fábián Juli & Zoohacker, az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment, Palya Bea és zenekara, Szalóki Ági pedig két koncerttel is készül.

Gyerekbarát, gyomorbarát

A gyerekbarát fesztivál a kastélyban várja mindennap a kicsiket kreatív és Ringató foglalkozásokkal. Itt ad koncertet a Kaláka, Gryllus Vilmos pedig különleges programmal várja a gyerekeket.

A Kerekdomb Fesztivál nagy hangsúlyt fektet a gasztronómiai és borprogramokra: a hagyományos borkészítési eljárás iránt érdeklődők számára a Borút Egyesület egész nap látogatható borkóstolókat kínál a megjelölt pincészeteknél. Az Oroszlános Borhotel és Borvendéglő szervezésében gasztroudvar és fröccsterasz várja az érdeklődőket. A borvacsorák keretében mutatkoznak be az Y generációs borászok.

Félmaraton és dűlőbringa

A fesztiválon a résztvevők félmaratonon és dűlőbringa­futamon tehetik próbára állóképességüket. A szervezők a gyerekeket pedig az 1 kilométeres Ludas Matyi-futammal várják. A sportprogramokra a helyszínen szombat reggel 7.30–9.00 között lehet nevezni. A Kerekdomb Fesztivál idején a Volánbusz kedvezményes járatokat indít Miskolcról, Nyíregyházáról és Debrecenből.

ÉM


Részletes programkínálat:

Jegyek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában