Helyi közélet

2017.06.26. 15:20

Családosítás

<em>A liberális emberi jogokat védelmező jogászok, politikusok egyre erőteljesebben szorgalmazzák a migránsok családegyesítési kérelmeinek a teljesítését. Ez a tárgyalás egyre érdekesebb.</em> Szántó István írása.

A liberális emberi jogokat védelmező jogászok, politikusok egyre erőteljesebben szorgalmazzák a migránsok családegyesítési kérelmeinek a teljesítését. Ez a tárgyalás egyre érdekesebb. Szántó István írása.

Hiszen a menekültek befogadását, a kvótarendszer bevezetését támogatók és az Európa történelmi és kulturális örökségét védelmező józan erők álláspontja ebben a kérdésben teljesen szinkronba került. Mindkét oldal, különösen a visegrádi országok egyöntetűen kiállnak a családok újraegyesítése mellett. Csupán azzal az apró különbséggel, hogy a magyar álláspont szerint egyszerűbb, ha az ide érkezett migránsok utaznak vissza a szülőföldjükre. S nem az otthon rekedt népes családjuk érkezik Európába. Már csak azért se, mert az unión belül egyetlen tagállamban sem szokásos a többnejűség. Míg a migránsok társadalmi és vallási szokásaikat is az otthonihoz hasonló módon szeretnék gyakorolni.

Úgy tűnik, hogy a volt gyarmattartók és a munkaerőben szűkölködő uniós országok vezetői valamiképpen nem adják fel betelepítési terveiket. Új megoldásként képzelik el szír, iraki és egyéb nációk falvainak kialakítását Közép-Európában is.

A magyar álláspont változatlanul a nagy nem. Ebben a kérdésben a falig is elmegyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában