Helyi közélet

2017.06.06. 15:34

Három arannyal tért haza Marci

Miskolc - Matek, fizika, kémia. Papp Marci mindháromban ott van az élen.

Miskolc - Matek, fizika, kémia. Papp Marci mindháromban ott van az élen.

Papp Marcell, a Herman Ottó Gimnázium 7. osztályos diákja szinte tarolt a napokban, számolt be a sikerekről édesanyja lapunknak. Marci Egerben, a Hevesy György Kémiaverseny országos döntőjében IV. lett, az ABACUS Matematikai Lapok országos pontversenyének eredményhirdetéséről Matematikai Pontverseny (7. osztály) I. helyezést, Fizika Pontverseny (7. osztály) I. helyezést és Matematikai problémák (5–8. osztály) szintén I. helyezést hozott el. A matekot ötödjére, a fizikát másodjára, a matekproblémát először sikerült megnyernie. Marci felkészítő tanárai: Molnár Krisztina (kémia), Gulyásné Nemes Katalin (matematika), Tepliczky István (fizika). De Marci nem csak ezekből a tantárgyakból kiváló. Januárban „Az év diákköltője” pályázatról Mese az Energiáról című versével III. díjat, a MANT űrkutatási diákpályázatról Űrroncs-wars videójával szintén III. díjat hozott el, valamint a robotprogramozó csapatversenyről is van regionális 3., országos 10. helyezése.

Űrkutatással és rakétatechnikával szeretne foglalkozni.

A tehetséges diákról nem először írunk lapunkban. Tavaly arról mesélt nekünk, hogy űrkutatással és rakétatechnikával szeretne majd foglalkozni. Eredményeit látva erre minden esélye meg is van.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában