Helyi közélet

2017.06.18. 11:30

Hagyni

<em>Tele vannak a szülők aggodalommal. Stresszelnek, ha a gyerek néhány tizedet rontott tavalyhoz képest, izgulnak, hogy fogja a kisfiuk kiolvasni a nyárra feladott kötelező olvasmányokat, mi lesz, ha a gyerek az idén nem kap jutalomkönyvet, mert nem lett kitűnő, a középiskolások szülei pedig nyári nyelvórákat terveznek a gyereknek, hogy szeptemberre meglegyen a nyelvvizsga.</em> Hegyi Erika írása.

Tele vannak a szülők aggodalommal. Stresszelnek, ha a gyerek néhány tizedet rontott tavalyhoz képest, izgulnak, hogy fogja a kisfiuk kiolvasni a nyárra feladott kötelező olvasmányokat, mi lesz, ha a gyerek az idén nem kap jutalomkönyvet, mert nem lett kitűnő, a középiskolások szülei pedig nyári nyelvórákat terveznek a gyereknek, hogy szeptemberre meglegyen a nyelvvizsga. Hegyi Erika írása.

A gyermekpszichológus pedig csak csóválja a fejét. Miért kellene aggódni néhány tized miatt, hiszen kutatások bizonyítják, hogy az ember későbbi életét nem az határozza meg, hogy milyen jegyeket szerzett az iskolában. Miért kellene a nyári szünetben kötelezően olvasni, írni, számolni vagy zongorázni. A gyerekek ilyenkor foglalkozhassanak azzal, ami igazán érdekli őket. Ha az olvasás, akkor természetesen az, ha a zongorázás, akkor az. De ha a horgászás érdekli, vagy a foci, akkor segítsük abban, hogy ezt tehesse. És bár bizonyára fontos a nyelvvizsga is, de nyáron ne a nyelvtani tesztekkel hadakozzon a diák, inkább nézzen idegen nyelvű filmeket vagy játékos formában sajátítsa el az ismereteket, sorolja a szakember. De a gyereknek leginkább arra lenne szüksége nyáron, hogy kint legyen a szabadban, másszon fára, járjon sárban, pocsolyában, és végre hagyják neki, hogy gyerek legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában