Helyi közélet

2017.06.19. 07:57

Fesztivál plusz

<em>Minden, magára valamit is adó településnek ma már van minimum egy fesztiválja. Ha nincs, a falunapot keresztelik át, és találnak névadónak valamit, ami híressé teheti őket.</em> Szántó Rita írása.

Minden, magára valamit is adó településnek ma már van minimum egy fesztiválja. Ha nincs, a falunapot keresztelik át, és találnak névadónak valamit, ami híressé teheti őket. Szántó Rita írása.

Nem csoda, hiszen a túlélésre játszanak, hátha egyszer egy turista odatéved, azután még egy és még egy, és felkerülnek a térképre, de legalábbis ideig óráig jön a pénz. Az elgondolás nem rossz, sok helyen működött, működik. Miskolcon is.

Emlékszem, amikor az operafesztivál ötlete megszületett, nem mindenki hitte el, hogy pont Miskolcot választják majd az operakedvelők. Akkoriban nem a zene, főleg nem a komolyzene, ami az embereknek elsőre eszébe jutott a városról. De az operarajongók tettek egy óvatos lépést felénk – persze ehhez kellettek olyan műsorok, amiért érdemes volt lépni –, és az egész valahogyan elkezdett működni.

Nekünk szerencsénk volt. Meg még pár településnek, ahol valamitől bejöttek az ötletek, valamitől működnek a fesztiválok. Hogy mitől? Lehet ezt a pénzre fogni, lehet támogatottsággal magyarázni, lehet a jó programokkal indokolni. De mindenképp kellünk hozzá mi, akik itt élünk, akik akarjuk, hogy ránk találjanak, és ha ez megtörtént, akkor annak együtt tudunk örülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában