Helyi közélet

2017.06.13. 19:59

Elhunyt Raffai Kinga

Miskolc - Kedden délelőtt életének 69. évében Miskolcon elhunyt Raffai Kinga festőművész, grafikus, tanár.

Miskolc - Kedden délelőtt életének 69. évében Miskolcon elhunyt Raffai Kinga festőművész, grafikus, tanár.

Utolsó kiállítása idén áprilisban volt a Miskolci Galériában. Megnyitójában Máger Ágnes festőművész a következőket mondta: "Raffai Kinga művészete titokzatos, értelmező, bölcs, játékos, tisztességes üzenetet hordozó, aminek kötelessége utat mutatni, az értelmet és az érzelmet megnyitni."

Kálon született, szülei pedagógusok voltak, s így egyenes út vezetett az egri tanárképző főiskolára, ahová testnevelés szakra járt, s ott vette föl a rajz szakot is. Egész életében Miskolcon alkotott, és tanított, kivéve azt a másfél esztendőt, amelyet Mexikóban töltött férjével. Ez az időszak nagyban befolyásolta művészi tevékenységét és képeit. Számtalan kiállítása volt országszerte, selyemfestményeinek csodálatos színvilágával mindenhol sikert aratott.

Azt vallotta képeiről: "Az Én művészetem a szeretetről szól." Búcsúztatásáról családja később intézkedik adta hírül a royalmagazin.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában