Helyi közélet

2017.06.17. 16:10

Drogellenes nap Miskolcon: „Függj az élet jó dolgaitól…”

Miskolc - Programokkal várják a fiatalokat a nemzetközi kábítószer-ellenes világnapon.

Miskolc - Programokkal várják a fiatalokat a nemzetközi kábítószer-ellenes világnapon.

Június 26-án, a nemzetközi kábítószer-ellenes világnapon délután a Bársony János utcai zöld területen színes sport- és szabadidőprogramokkal várják a miskolci fiatalokat. A rendezvény fő célja – mint azt dr. Kiss János, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta –, hogy felhívja a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire és alternatívát adjon a szabad­idő hasznos eltöltésére.

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26-a óta jegyzik. A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot. A programokról dr. Vassné Papp Nóra közbiztonságért felelős polgármesteri biztos és Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos adott tájékoztatót.

Mozgás és tanácsadás

Mint megtudtuk, június 26-án délután 3 és este 6 óra között várják a Bársony János utcai sportparkban a miskolci fiatalokat. Az egyetemi kosárlabdacsapat nyilvános edzést tart, amelybe bevonják a sportág iránt érdeklődőket. Lehetőség nyílik streetballozásra is. Természetesen a mozgási lehetőségeken túl lesznek ingyenes egészségfelmérések, tanácsok hangzanak el a tudatos táplálkozásról, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának hasznosságáról és a drogok káros hatásairól, a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről is.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában