Helyi közélet

2017.06.06. 18:37

Az összefogást hirdeti az emlékpark Felsőzsolcán

Felsőzsolca - Pünkösd vasárnap avatták fel a várost 2010-ben ért árvízi katasztrófa emlékét hirdető emlékművet és parkot.

Felsőzsolca - Pünkösd vasárnap avatták fel a várost 2010-ben ért árvízi katasztrófa emlékét hirdető emlékművet és parkot.

Felsőzsolca lakói példát mutattak önfeláldozásból segítőkészségből a bekövetkezett bajban. Megmozdult az ország hét évvel ezelőtt, és az összefogás meghozta az eredményét, ma már egy új várost látunk - emelte ki avató beszédében Csöbör Katalin a térség országgyűlési képviselője aki a legfőbb támogatója volt a helyi képviselőtestület kezdeményezésének.

Az óriás, több mint 2 méter magas szikla Wass Albert idézetével hirdeti az emlékhely értelmét: „Istentől való akarat, mely újra építi a falakat”.

A város polgármestere, Dr. Tóth Lajos a múltra való emlékezést fontosnak tartja és azt is, hogy a helybeliek, az ország és a határon túlról érkező segítségnyújtóknak méltó emléket állítsanak. Az élő emlékhelyet a történelmi egyházak képviselői szentelték és áldották meg.

- Gajdos Imre, sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában