Helyi közélet

2017.05.06. 11:04

Vigyázz, Kész, Pénz!: A középdöntő kipipálva, jöhet az országos!

Miskolc - A vetélkedő évről évre nagy számban vonzza a diákokat, iskolákat.

Miskolc - A vetélkedő évről évre nagy számban vonzza a diákokat, iskolákat.

Miskolc, Mályi, Izsófalva és Eger általános iskolás csapatai győztek a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! regionális középdöntőjében. Azaz ők szállnak harcba az elsőségért az országos döntőben júniusban.

Idén hetedik alkalommal hirdette meg a K&H Csoport Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésű országos pénzügyi vetélkedőjét általános iskolások számára. A vetélkedő évről évre nagy számban vonzza a diákokat, iskolákat. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az idei évben összesen 289 település 443 iskolájából 1644 csapat jelentkezett a versenyre, régiónkból 224 csapat és 926 versenyző diák vágott bele az első fordulóba. Közülük 20 csapat jutott el a május 2-ai miskolci regionális középdöntőbe.

A 94 diák Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék 15 iskolájából érkezett, hogy számot adjon tudásáról és rátermettségéről. A számolási feladatokon túl ugyanis a szövegértési, pénzügyi terminológiai tudás és a következetes gondolkodtatás volt középpontban. A csapatok többsége első alkalommal jutott el idáig, de több olyan csapat is volt, amelynek tagjaival az elmúlt évben vagy években már találkozott a zsűri. Közülük ketten most olyan kiválóan teljesítettek, hogy a végső győzelemre is esélyesek lettek.

ÉM


A győztesek

– az 1-2. osztályosok korcsoportjában a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Arany Delfinek nevű csapata,

– a 3-4. osztályosoknál a Mályi Móra Ferenc Általános Iskola Bankászok csapata,

– az 5-6. osztályosoknál a Kalász László Általános Iskola Izsói Tagiskolája színeiben a Pénzeszsákok csapata,

– a 7-8. osztályosok közül az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium PénzÜgyesek csapata bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában