Helyi közélet

2017.05.23. 10:44

Vidám gyereknap a GYEK-ben

Miskolc - Volt koncert léggömbökkel, kézműves programok, arcfestés és karaoke is.

Miskolc - Volt koncert léggömbökkel, kézműves programok, arcfestés és karaoke is.

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” önkéntes kampány a gyermeknap közeledtével minden évben gyermeknapi programmal kedveskedik a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ (GYEK) beteg gyermekeinek. Nem volt ez másként tegnap sem.

Tasnádi Nikolett három hete a GYEK vendége: „Serdülőkori combfejcsontszétcsúszásom volt” – mondta egy szuszra. „Megműtöttek, szerdán már mehetek haza.

A kisebbik gyermekem lyukas szívvel született, és elég sok időt töltöttünk a kórház falai között. Ez volt a motiváció"

– osztotta meg velünk dr. Mannheim Viktória, az „Ecsetre fel a Gyermekekért” alapítója és vezetője. – Nagyon sokat köszönhetek az orvosoknak, nővéreknek és a kórházaknak. Szerencsére egészségesek vagyunk már, ám 3 éves korig nagy tortúrát jártunk be a kisfiammal.

„Sok a jólelkű ember”

Megtudtuk azt is, karácsonykor, gyermeknapkor és mikuláskor minden évben a GYEK-ben van önkénteseivel dr. Mannheim Viktória, Miskolcon 28, országosan közel 200 önkéntes segíti a munkáját.

– Nagyon jó a kapcsolatunk – fogalmazott az alapító, és elárulta azt is, nagyon komoly szervezést igényel, hogy az intézményeket felkeressék, és a családra is jusson idő.

– Két hete a családommal mentünk Veszprémbe: amíg én festettem, addig ők várost néztek – tette hozzá dr. Mannheim Viktória. – Ahol helyi csapatom van, ott nincs probléma. Nagyon sok jólelkű ember van az országban, és ennek a kampánynak nemcsak az a lényege, hogy örömet adunk a gyerekeknek, hanem hogy csapatot is építünk.

– Azok közül a beteg gyerekek közül, akik itt fekszenek, csak azok jöhetnek le, akik valamilyen szinten mozgásképesek. Akik nem hagyhatják el az osztályt, azokhoz is felmegy a kis csapat, hogy szórakoztassa őket – ezt már prof. dr. Barkai László intézetvezető mondta, aki hozzátette: több mint 200 gyermek fekszik a GYEK-ben, és óriási a járóbeteg-forgalmuk is.

ÉM-JLI


Önkéntes kampány

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” egy önfinanszírozású önkéntes kampány, amelyet dr. Mannheim Viktória okl. mérnök-közgazdász hozott létre még 2011-ben. A ma már közel 200 önkéntes részvételével működő kampány keze által több mint 50 gyermekintézmény és gyermekkórház szépült meg hazánkban. Miskolcon nevükhöz kapcsolódik a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ ambulanciájának, diabetes szakrendelőjének, a fekvőosztályok folyosóinak és a miskolci Ronald Ház dekorációs falfestése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában