Helyi közélet

2017.05.30. 13:37

Szent Erzsébet ünnepe Sárospatakon

Sárospatak - Jubileumhoz érkezik a Pünkösdi Gyermektánc Találkozó.

Sárospatak - Jubileumhoz érkezik a Pünkösdi Gyermektánc Találkozó.

Sárospatakon 2017 június első hétvégéjén Szent Erzsébet ünnepére várják az érdeklődőket Erzsébet királyné szentté avatásának 782. évfordulóján. A hagyományos rendezvény Erzsébet korában, a 13. században játszódik. Megcsodálhatjuk a hagyományos kosztümös felvonulást és a történelmi játékokat. A vidám hangulatról zenészek, táncosok, lovas bemutatók gondoskodnak, és középkori ételeket és italokat is fogyaszthatunk.

25. találkozó

Június 3-án délután két órától rendezik meg a jubileumi, 25. Pünkösdi Gyermektánc Találkozót. A vetélkedővel, táncházzal színesített néptáncbemutató a Szent Erzsébet Ház udvarán a szabadtéri színpadon zajlik. Idén is környékbeli – vajdácskai, sátor­aljaújhelyi, sárospataki – és határon túli gyermekcsoportok mutatkoznak be a Szikes Zenekar közreműködésével.

Június 4-én, vasárnap dél­előtt 10 órakor veszi kezdetét a Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnep kosztümös történelmi felvonulás, amely a Művelődés Háza és Könyvtára előtti tértől a Szent Negyeden keresztül egészen a Rákóczi-­várig tart majd.

Június 5-én, hétfőn egyebek mellett ünnepi szentmisét tartanak délelőtt a sárospataki Bazilikában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában