Helyi közélet

2017.05.25. 13:30

Sajókeresztúr útjait korszerűsítették

Sajókeresztúr - Felavatták Sajókereszt­úr település korszerűsített közútjait. Új aszfaltszőnyeget kapott mintegy egy kilométer hosszan Sajókeresztúrban a Rákóczi utca.

Sajókeresztúr - Felavatták Sajókereszt­úr település korszerűsített közútjait. Új aszfaltszőnyeget kapott mintegy egy kilométer hosszan Sajókeresztúrban a Rákóczi utca.

Ezáltal Szirmabesenyő felől teljes kétsávos út áll a közlekedők és a tömegközlekedés rendelkezésére.

Teljesen felújították az erdősor melletti József Attila utcát és a Kossuth és Arany utcák közét is a lakosság nagy örömére.

Húszmillió forint

„Örömteli, hogy Sajókereszt­úr másodszor is sikeresen használta fel azt a pénzügyi keretet, amelyet a magyar kormány azoknak a jól gazdálkodó önkormányzatoknak különített el, amelyeknek annak idején nem kellett részt venniük az állami adósságkonszolidációs programban” – fogalmazott az út átadását követően Csöbör Katalin, a térség fideszes önkormányzati képviselője.

Mint megtudtuk, 20 millió forint állt a kormány révén Sajókeresztúr rendelkezésére a projekthez.

Kollár Miklós, Sajókereszt­úr polgármestere elmondta, hogy a település útjai felújításra szorultak már az elmúlt időben, és jól jött az adósságkonszolidációt ellensúlyozó támogatás.

„Két ütemben sikerült felújítanunk Sajókeresztúr fontosabb útjait – mondta a településvezető. – Ezáltal a tömegközlekedést lebonyolító autóbuszok is kényelmesebben tudnak közlekedni.

Korábbi projekt

Kollár Miklóstól megtudtuk, hogy ugyanebből a keretből egy korábbi szakaszban a polgármesteri hivatal épületét újították fel, intézményeket korszerűsítettek és utakat szélesítettek.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában