Helyi közélet

2017.05.26. 14:17

Pro Urbe kitüntetések Ózdon

Ózd - Szombaton este a Jazzparádé sztárvendége Majka és Curtis lesz az ózdi Gyártörténeti Emlékpark területén.

Ózd - Szombaton este a Jazzparádé sztárvendége Majka és Curtis lesz az ózdi Gyártörténeti Emlékpark területén.

Zajlik a Hétvölgy Fesztivál Ózdon, amelynek keretében megtartották a hagyományos, ünnepi testületi ülést. Az Olvasó, Adorján Lajos termében Janiczak Dávid polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, a testvér településről érkezett delegációk tagjait. Ózd polgármester köszöntőjében rövid összegzést tartott a mögöttünk hagyott időszakról, és a közeljövő terveiről.

Mint mondta: az előtünk álló uniós fejlesztési ciklusban hat sikeres pályázatot valósíthat meg a település, amelynek összértéke nagyságrendileg másfél milliárd forint. A sikeres projektekért a polgármester köszönetet mondott Riz Gábor országgyűlési képviselőnek, miniszteri biztosnak. Ebből az összegből többek között fejleszteni tudják a városi piacot, kerékpárutak épülhetnek, két kolóniát, az Újtelepet és a Kisamerikát is felújíthatják, valamint az alapellátáshoz kapcsolódó szolgáltatások is javulhatnak.

Két díjazott

A testület korábbi döntése értelmében idén először adták át a Pro Urbe Ózd kitüntető díjakat. Az egyik elismerést a Tompa Zoltán vezette, Bárka Színpad és Műhely Kulturális Egyesület kapta, az elmúlt évtizedekben végzett odaadó, és áldozatos kulturális tevékenységéért. Ugyancsak elismerték dr. Bélteczki János életművét. Az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója hosszú ideje, példamutató hivatástudattal dolgozik az ózdi egészségügyben, amiért Pro Urbe Ózd díjat vehetett át Janiczak Dávid polgármestertől.

Hazai sztárvendég

A Hétvölgy Fesztiválnak egyébként szombaton lesz a fő napja, amikor az évek óta hagyományos Jazzparádé keretében több ismert fellépő szórakoztatja a közönséget. A Gyártörténeti Emlékpark füves területén felállított szabadtéri színpadon a nap folyamán fellép a Swing Boys Budapest, a New Orleans Marching Band és a Bohém Ragtime Band is. Az est sztárvendége 20.30-tól Majka és Curtis lesz. Az ózdi rapperrel egyébként már nap közben is találkozhatnak a rajongók, hiszen az Egészségfejlesztési Iroda (EFI Ózd) által szervezett programok során, ő is vendég lesz az ugyancsak ózdi származású, volt válogatott labdarúgó, Vincze Ottó társaságában.

- ÉM-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában