Helyi közélet

2017.05.14. 19:17

Mackólesen a nagyrozvágyi könyvtárban

Nagyrozvágy, Kisrozvágy, Lácacséke - Játékmackó-kiállítás fogadta a látogatókat Nagyrozvágyon.

Nagyrozvágy, Kisrozvágy, Lácacséke - Játékmackó-kiállítás fogadta a látogatókat Nagyrozvágyon.

Nyolcvan mackó várta a napokban a látogatókat a nagyrozvágyi könyvárban.

A rozvágyiak szeretnek részt venni a település életben." Kovácsné Csillik Csilla

Ami a gyerekeket érdekli

– Igyekszünk olyan programokat megvalósítani, amelyek nem kerülnek sok pénzbe, mégis bevonzzák a látogatókat – mondja Kovácsné Csillik Csilla, a nagyrozvágyi ÁMK vezetője. – Korábban hallottam egy karcsai pedagógusról, aki Sárospatakon tanít és él, de Karcsán van egy hatalmas játékmackó-gyűjteménye. Néha egy-egy tanítási órára bevisz a diákjainak játékmackókat és azzal szemlélteti a tananyagot. Amikor megkerestem, rögtön igent mondott. Mondtam, mind a 800 mackót nem hoznánk el, de nyolcvanat igen, annyit még el tudunk helyezni a könyvtár egyik sarkában.

Csillik Csilla tudja, mi vonzza a gyerekeket, hiszen dél­előttönként a helyi óvodában dolgozik óvónőként.

– Valamennyi óvodás csoport volt a könyvtárban mackónézőben – mondja Csillik Csilla. – Nyomtattunk nekik mackós kifestőket, medvékről szóló verseket mondtunk, mackós dalokat énekeltünk. Mindannyian nagyon élvezték. Ha tehették volna, lerohanták volna a mackóseregletet, de természetesen erre nem volt lehetőség, csak nézhették a játékokat, de így is nagyon tetszett nekik. Az iskolások is – akik Lácacsékéről és Kisrozvágyról is járnak a mi iskolánkba – belátogattak, őket is el lehet varázsolni ezekkel a játékokkal, de hogy mindannyiunkban él a gyerek egy kicsit, az is bizonyítja, hogy nagyon sok felnőtt is ellátogatott hozzánk. Igyekeztünk nem csak egy kupacba letenni a játékokat, az utazós mackókat bőröndökbe raktuk, a nagyobb macikat pedig hintalovakra ültettük.

Pizsamaparti

A játékmackó csak egy eszköz arra, hogy be tudják vonni a programokba a rozvágyiakat.

– Nyárra szervezünk egy pizsamapartit, egy itt alvós összejövetelt – mondja az ÁMK vezetője. – Ezt kimondottan nagyrozvágyi gyerekeknek tartjuk majd, köztük is annak a tizenötnek, akik nem csupán beiratkoztak a könyvtárba, de a legaktívabb látogatók. Ezt a rendezvényt a nyári szünetben tartjuk egy kis kirándulással, játékkal, szalonnasütéssel feldobva. De nem csupán a gyerekeknek szervezünk programokat. Nemrég volt egy egészségdélutánunk, rendeztünk már társasjáték-maratont. Ezek mind-mind olyan programok,amelyek kis költségvetéssel megvalósíthatóak. Úgy látom, a rozvágyiak szívesen mozdulnak, szeretnek aktívan részt venni a település életében. Volt olyan farsangi felvonulásunk, amelyen a 600 lelkes faluból több mint háromszázan vettek részt, ami hatalmas siker.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában