Helyi közélet

2017.05.07. 15:46

Jubileumi gálaműsor Nyékládházán

Nyékládháza - A zeneiskola a kultúra missziójának egyik meghatározó tagja.

Nyékládháza - A zeneiskola a kultúra missziójának egyik meghatározó tagja.

A Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Nyékládházi Tag­intézményének Jubileumi Gálaműsora május 12-én 17 órakor kezdődik a Nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében. A műsorban szerepelnek az intézmény kamaraegyüttesei, énekkara és zenekara, tanárai, egykori és jelenlegi tanulói – tudtuk meg Spirkó Károly tag­intézmény-vezetőtől.

1995-ben Nyékládháza Önkormányzatának kezdeményezésére elkezdődött a helyi zeneiskolai oktatás elindításának előkészülete. Nyékládháza és Emőd Önkormányzatának megállapodása alapján 1996 szeptemberében Koleszár Árpádné igazgató asszony irányítása alatt megkezdődött az emődi Reményi Ede Zeneiskola Nyékládházi Tagintézményében az oktatás. Az évek folyamán a zeneiskola működésében kifejezett fejlődést tapasztalhattunk, ahol a növendékei mára már hat tanár irányítása mellett nyolcféle hangszer közül választhatnak (zongora, furulya, fuvola, klarinét, trombita, harsona, tenor és gitár). A zene­iskola a kultúra missziójának egyik meghatározó tagja Nyékládházán, ahol a szakmai megmérettetéseken, szerepléseken kívül komoly szerepet vállal a város rendezvényein a szóló hangszeres játék mellett a különböző zenei csoportok fellépéseivel is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában