Helyi közélet

2017.05.16. 08:49

Nyári táborok - Jó programok és szolid árak esetén garantált a telt ház

Miskolc - „Minden szinten minden.” Ez a régi szlogen, úgy fest, a nyári táborokra is jellemző.  

Miskolc - „Minden szinten minden.” Ez a régi szlogen, úgy fest, a nyári táborokra is jellemző.  

Egy hónap és itt van a nyári vakáció. A szülőknek persze már-már rémálom, hiszen a szabadságos napok nem elegek arra, hogy mindennap a gyerekkel legyenek, és ha a nagyik sem segíthetnek, akkor ott vannak a nyári táborok mint utolsó ment­s­vár. Persze egy-egy tábor nem csak gyermekmegőrzésről szól, mára sokkal többet adnak, a lehetőségeknek csak a pénztárca szab határt.

Érdekesség, hogy a nagyobb cégek vagy a városok művelődési házai ugyancsak szerveznek táborokat szerte a megyében, tulajdonképpen minden kategóriában, minden korosztálynak.

Vidámság és szórakozás

– Három fajta táborunk van: a roller, a BMX és a napközis. Hét hétig fogjuk táboroztatni a gyerekeket, és emellett valaki lézerharcos tábort is szervez, mi akkor csak a helyet biztosítjuk majd – nyilatkozta lapunknak Egri Zita, a Factory Aréna szervezője.

– A napközis táborunk arról szól, hogy érezzék jól magukat a gyerekek. Lesznek kézműves foglalkozásaink, lézerharcozás, és persze sport és falmászás. Az összes táborunkra akkora az érdeklődés, hogy gyakorlatilag már most megteltek a turnusok.

A jelentkezések alapján a roller- és a BMX-táborokban nem lesznek miskolciak, ide az ország minden részéből jönnek a fiatalok, míg a napközis inkább „miskolci” tábor lesz.

– Az a tapasztalatom, hogy annyira jól érzik nálunk magukat a gyerekek, hogy mindig visszajönnek és elviszik a hírünket – fogalmazott Egri Zita. – A varázsa? A vidámság és a szórakozás fontos nálunk, ráadásul olyan dolgokat csinálhatnak, amit az iskolai keretek nem engednek meg.

A táborszervező szerint áraik országos viszonylatban nagyon jók, hiszen például Budapesten egy hasonló táborért 40-50 ezer forintot is elkérnek.

– Nehéz összehasonlítani a borsodi viszonyokat, az árát tekintve szerintem a miénk középkategória, amit még így is sokan drágállnak – tette hozzá, pedig háromszori étkezés jár a gyerekeknek.

Jó levegő, szép hely, állatok

„Halló! A ZOO táborról érdeklődnék. 9 éves gyereket tudnak fogadni?” – kérdeztük Makár Richárdot, a tábor szervezőjét, a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesületének elnökét telefonon.

– Természetesen! A kisebbeket nem évre szoktuk kérdezni, hanem azt szoktuk kérni, hogy legalább az 1. osztályt végezzék el, hiszen az ovisok ebéd után pihennek, ami itt nem megy, plusz vannak olyan feladatok, amikor olvasni kell – felelte.

Jó levegő, szép hely, állatok, így aztán nem is csoda, hogy szeretik a tábort a gyerekek és a szülők is.

– Idén lesz 18. éve, hogy elindult a tábor. Ezalatt nagyon sok mindent kitaláltunk, kialakítottunk, de minden esztendőben igyekszünk javítani az esetleges hibákon – mondta Makár Richárd. – A csapat és a csapatvezetőink is nagyjából ugyanazok.

Ez azért fontos, mert gyakran egy-egy csoportvezetőt keresnek a gyerekek, hozzá mennek vissza. A programjainkban sok olyan dolog van, ami más táborokban nincs, mindezek mellett az áraink sincsenek elszállva.


[poll id="1409"]


Detektív, lovas, kenus

Cifra Palota Élménytábor 20 000, Tini-Klub nyelvi és fitness tábor 25 000, Digitális fotós tábor 20 000, Vizuális alkotótábor 19 000, Bükki kerékpáros napközis tábor

13 000, Hejőmenti lovaspark lovastábor 35 000, vagy éppen Diósgyőri sárkányhajó kajak-kenu tábor 16 000 forint.

Egyik kedvencünk a Detektívképző. A szervezők szerint „a koncentrációs képesség fejlesztése, a memóriafejlesztés, az érzékszervi és motorikus képességek finomítása” csakúgy része a csomagnak, mint „a nyelvi–logikai gondolkodás és beszédbiztonság fejlesztése” 15 500 forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában