Helyi közélet

2017.05.14. 14:59

Hulladékszelektáló mű épül a megyeszékhelyen

Miskolc - Integráció segíti a megyében a hatékony és korszerű hulladék­gazdálkodást.

Miskolc - Integráció segíti a megyében a hatékony és korszerű hulladék­gazdálkodást.

Várhatóan ősszel kezdi meg működését a megyei hulladékgazdálkodási integráció, amely – Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár szavai alapján – azt a célt szolgálja, hogy az ország bármely részén élő állampolgár ugyanolyan magas színvonalú szolgáltatásban részesüljön úgy, hogy a rezsicsökkentés alapelvei is sértetlenek maradjanak, azaz csak a szolgáltatási színvonal nőjön, az érte fizetendő lakossági díj nem. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy ragaszkodnak a „szennyező fizet” uniós alapelvhez.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott kiemelte, hogy a kormány 2015-ben döntötte el, hogy a hulladékgazdálkodás prioritást élvez az országban.

Nyolcmilliárd forint

Weingartner Balázs, a gyakorlati megvalósításért felelős NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a célok megvalósításának segítésére a megyében 8 milliárd forint pályázati pénz áll rendelkezésre. Mint megtudtuk, az egyik legfontosabb terv Miskolcon egy központi szelektív hulladékkezelő üzem megépítése, amellyel forradalmasítani lehetne a hulladékgyűjtést. A megye szakcégeit képviselő Hercsik István, a Zempléni ZHK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, annak nincs értelme, hogy Miskolcról menjenek gyűjtőautók Sátor­aljaújhelyre, de vannak központosítható funkciók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában