Helyi közélet

2017.05.15. 09:14

Bor és barangolás: pincéről pincére az Avason

Miskolc - Pénteken és szombaton kinyitottak az avasi pincék, de a rendezvény nemcsak a borivásról szólt.

Miskolc - Pénteken és szombaton kinyitottak az avasi pincék, de a rendezvény nemcsak a borivásról szólt.

Borospoharakkal barangoló baráti társaságokkal, házaspárokkal és családokkal találkoztunk szombaton a történelmi Avas kacskaringós utcáin. Mindannyian az Avasi Borangolás programjaira voltak kíváncsiak, és természetesen a nyitott pincék kincseire, a jó borokra, no meg az avasi és miskolci éttermek különlegességeire.

Délután még nem volt telt ház a pincékben, de már több vendéget is vidám hangulatban találtunk. Egy fiatalokból álló társaság a Székelykert Panziónál fehér bort kóstolgat. Azt mondják, kiváló a borangolás, főleg azért, mert felhívja a figyelmet az Avas világhírű pincesorára, és fellendíti a város idegenforgalmát. Pénteken a műemlék református templomban voltak hangversenyen, ahol szintén nagyon jól érezték magukat.

A borangolás fellendíti az avasi pincesorok életét.- Dorony Levente

Esznek és mennek

A társaság egyik tagja elárulja, neki is van pincéje az Avason, ami része a borangolásnak. Ők tokaji borokat kínálnak, mert szerinte az a legfinomabb.

Az Aranykorona Hotel és Történelmi Étteremnél magával az étterem tulajdonosával találkozunk, Szendrei Mihállyal.

Elárulja, a borangolásra a Mezei Pincészet ötféle borával készültek, és olyan ételekkel, melyeket a vendégek gyorsan el tudnak fogyasztani. Hiszen a rendezvény célja éppen az, hogy az emberek ne egy helyen üldögéljenek, hanem minél több pincét látogassanak meg. Megtudjuk azt is, ezúttal kinyitott az Aranykorona Látványpincéje is, ami 2500 négyzetméteren nyújt élményt a vendégeknek.

A pincesor jövőjéről szólva Szendrei Mihály úgy fogalmaz, az Avas nagy kihívás, de véleménye szerint a közeljövő fejlesztései lehetőséget adnak majd arra, hogy egyre több vendég látogasson el ide.

A Bortanyánál már hangolnak a zenészek. Fiatal pár borozgat az egyik asztalnál, Virág Éva és Dorony Levente.

Szeretik

– Nem először vagyunk itt, nagyon szeretjük a rendezvényt. Barátokkal találkozunk, közben borozgatunk, néhány óra múlva pedig már a hangulat is kitűnő lesz – mondja Éva. Levente azzal egészíti ki, hogy a borangolás azért nagyszerű, mert fellendíti a pincesorok életét, lehetőséget ad a bemutatkozásra olyan pincéknek is, amelyek más napokon nem látogathatók. Az ő kedvenc bora egyébként a cabernet sauvignon.

Zene, vidámság

A Miskolczi Borbarátok Társasága Miskolc Város Napja ünnepségsorozathoz csatlakozva hatodik alkalommal rendezte meg az Avasi Borangolást pénteken és szombaton. 18 vendéglátóhelyiség, 26 zenekar és zenész, 48 program, 35 pince és 55 borászat várta a vendégeket.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában