Helyi közélet

2017.05.28. 11:20

Birtokba vették az encsi pályát

Encs - Ezentúl korszerű, műfüves pályán sportolhatnak az encsi óvodások.

Encs - Ezentúl korszerű, műfüves pályán sportolhatnak az encsi óvodások.

Átadták, majd rögtön birtokba is vették Encsen azt a műfüves ovisportpályát, melyet csütörtökön avattak fel a Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde udvarán. Az encsi önkormányzat és a város óvodája közösen pályázott az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány támogatására egy korszerű, biztonságos műfüves pálya létesítésére. A pálya teljes költsége: 9 millió 500 ezer forint volt, ebből az önkormányzat 2 millió 850 ezer forint önrészt vállalt.

Más sportok is

Az impozáns, műfűvel borított pályához 2 darab futballkapu, 2 darab gyermek-kosárlabdapalánk és egy állítható magasságú pályafelező-háló is tartozik a teniszhez. Tehát nem csak foci, de más labdajáték is játszhatók rajta. A pálya átadását képzés előzte meg, melyen az óvodapedagógusok vettek részt. Az átadó ünnepségen Szeles András Encs polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőt, hogy avassa fel az új pályát. Ezt követően dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke az óvodások lelkesedése közepette átadta az intézménynek a létesítményt, melyet jelképesen Vajkóné Zsíros Emese óvodavezető asszony vett át.

Az óvodások kis műsoruk után azonnal birtokba vették a pályát, bemutatót tartva. Ezt az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és AMI pom-pom lányainak bemutatója követte. Végezetül a Bozsik-program keretében sportoló óvodások négy csapatos labdarúgó tornán bizonyították ügyességüket. A pálya létesítését a Magyar Kézilabda Szövetség támogatta.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában