Helyi közélet

2017.05.09. 11:36

Az uniós lehetőségekről fórumoztak Járdánházán

Járdánháza - Önkormányzati vezetőknek, cégeknek, vállalkozásoknak tartottak szakmai fórumot az európai uniós pályázatokról.

Járdánháza - Önkormányzati vezetőknek, cégeknek, vállalkozásoknak tartottak szakmai fórumot az európai uniós pályázatokról.

A Széchenyi Programiroda, valamint az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse által közösen szervezett szakmai fórumot tartottak az Ózdhoz közeli Járdánházán. A járási önkormányzatok vezetői, vállalkozók, illetve a vidékfejlesztésben érdekelt cégek, vállalkozások képviselői vettek részt a tanácskozáson.

A előadás-sorozatot elsősorban azért hívták életre, hogy elősegítsék a 2014–2020-as uniós ciklusra benyújtott operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását, megbízható szakmai segítséget nyújtsanak a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt.

A pályázati eredményhirdetés közeledtével a tájékoztató is komoly érdeklődés mellett zajlott le, hiszen az érdeklődők száma meghaladta a negyven főt.

Folyamatosan nyitva áll a lehetőség a regisztrációra. -mondta Dr. Csuzda Gábor

Fontos a vidéknek

A fórumot házigazdaként Kovács Gábor, Járdánháza község polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta: az ilyen és ehhez hasonló eseményeknek komoly jelentősége van a vidék életében, hiszen kiemelt hangsúlyt kapnak a pályázatok, felhívják a figyelmet a komplex jellegére, valamint a fenntartási időszak fontosságára is.

Dr. Csuzda Gábor, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse előadásában bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot érintő változásokat, és felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan nyitva áll a lehetőség a regisztrációra, amely a projektötletek benyújtásának előfeltétele. Idén januártól a Széchenyi Programiroda látja el a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Állandó Titkárságának működtetésével, adminisztrációs feladataival kapcsolatos teendőket.

Dr. Csuzda Gábor elmondta azt is, hogy az SZPI miskolci irodájában minden hétfőn fogadóórát tart, ahol az esetlegesen felmerült kérdésekre is választ tud adni. A fórumon ezután az önkormányzatokat érintő pályázati felhívásokról tartott előadást.

Nagyobb segítség

Filep Lajos, a Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara megyei falugazdásza a kamara agráriumban betöltött szerepéről beszélt az eseményen. A jövőben szélesebb körben kívánnak segítséget nyújtani nemcsak a gazdálkodónak, hanem a többi vidéki szereplőnek is. Előadásában bemutatta a 2020 utáni elképzeléseket, valamint a területalapú támogatások jövőjét.

Dr. Bárdosné Dudás Viktória, a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a TOP keretében megvalósuló helyi foglalkoztatási paktumról tartott elő­adást, amelynek segítségével 5 település részvételével foglalkoztatási együttműködés valósul meg a nyugat-borsodi régióban. Ezt követően Sztrap­kó-Gál Kitti tartott előadást az aktuális GINOP pályázati felhívásokról.

A Széchenyi Programiroda és az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse által szervezett szakmaifórum-sorozat idén tovább folytatódik a megye településein. A jövőbeni helyszínek egyeztetése jelenleg is zajlik.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában