2017.05.29. 11:01
A nap receptje: vöröslencseleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Újabb bizonyíték arra, hogy a zöldfűszerek és a lencse mennyire jóban vannak egymással. A főzés elején megsütött baconnel díszítsük, amikor kész.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Újabb bizonyíték arra, hogy a zöldfűszerek és a lencse mennyire jóban vannak egymással. A főzés elején megsütött baconnel díszítsük, amikor kész.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A bacont kockázzuk fel, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra, majd szedjük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a vöröslencsét, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel és a sűrített paradicsommal, nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön kb. 25 perc alatt főzzük puhára.
Tálaláskor szórjuk meg a leves tetejét az előzőleg kisütött baconnel.
- Szabó Jánosné, Miskolc -