Helyi közélet

2017.05.29. 11:01

A nap receptje: vöröslencseleves

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Újabb bizonyíték arra, hogy a zöldfűszerek és a lencse mennyire jóban vannak egymással. A főzés elején megsütött baconnel díszítsük, amikor kész.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Újabb bizonyíték arra, hogy a zöldfűszerek és a lencse mennyire jóban vannak egymással. A főzés elején megsütött baconnel díszítsük, amikor kész.

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 üveg sűrített paradicsom (18 dkg)
  • 10 dkg bacon
  • fél citrom leve
  • 2 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 1 l víz
  • Elkészítés:

    A bacont kockázzuk fel, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra, majd szedjük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a vöröslencsét, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel és a sűrített paradicsommal, nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön kb. 25 perc alatt főzzük puhára.

    Tálaláskor szórjuk meg a leves tetejét az előzőleg kisütött baconnel.

    - Szabó Jánosné, Miskolc -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában