Helyi közélet

2017.05.04. 13:42

A nap receptje: spenótos-juhtúrós burgonyatorta

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyszerű és laktató receptötlet kellene? Megtalálta, amit keresett.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyszerű és laktató receptötlet kellene? Megtalálta, amit keresett.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3,5 dl tejszín
  • 25 dkg juhtúró
  • szerecsendió
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paraj
  • pici olaj
  • bors
  • Elkészítés:

    A burgonyát megtisztítjuk, 2 mm vastag szeletekre vágjuk. 3,5 dl tejszínt egy lábosba öntünk, 25 dkg juhtúrót adunk hozzá, sózzuk, szerecsendióval, 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Összeforraljuk, beletesszük a burgonyát, majd lassú tűzön megfőzzük. A parajt az olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borssal, fokhagymával ízesítjük. Egy tortaforma aljára rétegezzük a juhtúrós burgonya felét, rá a spenótot, majd megint a burgonyát. Sütőbe tesszük és 120 Celsius-fokon 1 óra alatt készre sütjük.

    - Gallóné Korompai Ágnes, Miskolc -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában