2017.05.04. 13:42
A nap receptje: spenótos-juhtúrós burgonyatorta
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyszerű és laktató receptötlet kellene? Megtalálta, amit keresett.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyszerű és laktató receptötlet kellene? Megtalálta, amit keresett.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, 2 mm vastag szeletekre vágjuk. 3,5 dl tejszínt egy lábosba öntünk, 25 dkg juhtúrót adunk hozzá, sózzuk, szerecsendióval, 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Összeforraljuk, beletesszük a burgonyát, majd lassú tűzön megfőzzük. A parajt az olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borssal, fokhagymával ízesítjük. Egy tortaforma aljára rétegezzük a juhtúrós burgonya felét, rá a spenótot, majd megint a burgonyát. Sütőbe tesszük és 120 Celsius-fokon 1 óra alatt készre sütjük.
- Gallóné Korompai Ágnes, Miskolc -