Helyi közélet

2017.05.05. 12:39

A nap receptje: borban sült bárány

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Vörösbor és bárányhús zöldségágyon talál egymásra.

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Vörösbor és bárányhús zöldségágyon talál egymásra.

Hozzávalók:

  • 2 kilós báránycomb (vagy lapocka)
  • 2 deci száraz vörösbor
  • 2 deci húsalaplé
  • 2 szál répa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • rozmaringágacskák
  • Elkészítés:

    A húsba bedörzsöljük a sót és a borsot, majd körbesütjük forró olívaolajban, hogy kérget kapjon. Félretesszük. Felvágjuk hosszában a répákat, és ugyanabban a forró olajban pár percig sütjük. A hagymát felkarikázzuk, és hőálló edénybe tesszük a többi zöldséggel és a zúzott fokhagymával együtt. Ráfektetjük a húst a zöldségekre, felöntjük a borral és az alaplével, rámorzsolunk egy kis friss rozmaringot. 150 °C-ra előmelegített sütőben lefedve, majd (ha a villa már beleszalad) 15 percig fedő nélkül készre sütjük. Ha előre csináljuk, felmelegítjük. Rozmaring­ágacskákkal díszítjük.

    - Hugya Sándorné, Legyesbénye -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában