2017.05.05. 12:39
A nap receptje: borban sült bárány
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Vörösbor és bárányhús zöldségágyon talál egymásra.
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Vörösbor és bárányhús zöldségágyon talál egymásra.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A húsba bedörzsöljük a sót és a borsot, majd körbesütjük forró olívaolajban, hogy kérget kapjon. Félretesszük. Felvágjuk hosszában a répákat, és ugyanabban a forró olajban pár percig sütjük. A hagymát felkarikázzuk, és hőálló edénybe tesszük a többi zöldséggel és a zúzott fokhagymával együtt. Ráfektetjük a húst a zöldségekre, felöntjük a borral és az alaplével, rámorzsolunk egy kis friss rozmaringot. 150 °C-ra előmelegített sütőben lefedve, majd (ha a villa már beleszalad) 15 percig fedő nélkül készre sütjük. Ha előre csináljuk, felmelegítjük. Rozmaringágacskákkal díszítjük.
- Hugya Sándorné, Legyesbénye -